"Genelkurmay Başkanı Akar'ı Fethullah Gülen'le görüştürmek istediler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan France 24 kanalına verdiği röportajda ilk kez bir bilgiyi paylaştı: Darbeciler Genelkurmay Başkanı'na 'Sizi Fethullah Gülen'le konuşturalım' diyor.
"Genelkurmay Başkanı Akar'ı Fethullah Gülen'le görüştürmek istediler"

- Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan görevinin başında...

- Fransa'da aylarca Olağanüstü Hal ilan edildi, Belçika'da, ABD'de... Almanya'da dün altı kişi öldü ve OHAL ilan edildi. Türkiye'de 246 yaşamını yitirdi, bu ülkelerin hiçbiri darbe girişimiyle karşılaşmadı.

Erdoğan 15 Temmuz darbe girişiminde istihbarat zaafı olup olmadığna dair sorulan soruya istihbaratta belli eksiklikler olduğunu ancak Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevlerinin başında olduğunu aktardı.


Erdoğan, "Bizde bir söz vardır dereyi geçerken at değiştirilmez, şu anda görevlerine devam edecekler" dedi.
Belçika'da gerçekleşen havalimanı saldırısından önce Türkiye'nin Belçika'ya istihbarat verdiğini anlatan Erdoğan "Bizi dinlemediler ve bu saldırı gerçekleşti" dedi.

İdam konusunda sorulan bir soru karşısında "Dünyanın pek çok ülkesinde idam bugün uygulanan bir yöntem. Millet bunu istedikten sonra bizim için her şey değişir" dedi.

Türkiye'nin yıllardır AB kapısında olduğunu anlatan Erdoğan, "Bizim adaylık sürecimizde Türkiye'den daha geri durumda pek çok ülke üyeliğe kabul edildi, Türkiye gerek insan hakları, gerek ekonomik olarak güçlü bir ülke" diye konuştu.

İLK KEZ PAYLAŞTI

Erdoğan, şunları söyledi:

"Fransa'da aylarca Olağanüstü Hal ilan edildi, Belçika'da, ABD'de... Almanya'da 6 kişi öldü ve OHAL ilan edildi.

Türkiye'de 246 kişi yaşamını yitirdi. Bu ülkelerin hiçbiri darbe girişimiyle karşılaşmadı.

Biz tüm bu adımları atarken, eğer bu darbe girişiminin arkasında yer alan herhangi bir yazılı veya görsel medya onlar da bunun cezasını çeker. Ancak bunlar Pensilvanya'dan aldıkları talimatlarla darbe girişimini hazırladılar.

Şu anda itirafçılar var, bunlar talimatı kimden aldıklarını söylüyor.

Bunlardan biri Genelkurmay Başkanı'na sizi Fethullah Gülen'le görüştürelim diyor. Bunu ilk kez sizin kanalınızda açıklıyorum."