'Gerasimov'un ziyareti askeri anlayış birliğini pekiştirdi'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın davetlisi olarak Ankara'ya gelen Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gerasimov'un ziyaretinin, iki ülkenin askeri kanadındaki anlayış birliğini pekiştirdiği bildirildi.
'Gerasimov'un ziyareti askeri anlayış birliğini pekiştirdi'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın davetlisi olarak Ankara'ya gelen Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov'un ziyaretinin, iki ülkenin askeri kanadındaki anlayış birliğinin pekişmesine ve ilerleyen dönemde daha da olumlu yöndeki gelişmelere kapı açacağı belirtildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rusya'dan Genelkurmay Başkanı düzeyinde 11 yıl sonra gerçekleşen ziyaret, olumlu ve verimli geçti.

Orgeneral Akar ve Orgeneral Gerasimov'un görüşmesinin, Türkiye'nin Rusya ile askeri kanattaki anlayış birliğini pekiştirdiği, ilerleyen dönemde daha da olumlu yöndeki gelişmelere kapı açacağı ifade edildi.

Ziyaretin, her iki ülke arasında Ortadoğu'daki diğer sorunlu alanlara da ortak bir bakış açısı getirecek olması bakımından önemli olduğu vurgulandı.

Görüşme, Rusya Federasyonu'nun, Türkiye'nin bölgede büyük bir güç oluşuna ve sahip olduğu yeteneklerine verdiği önemin bir işareti olarak nitelendirilirken, yakın gelecekte bunun olumlu yansımalarının olabileceği kaydedildi.

Görüşmede ayrıca, bölgesel sorunların ancak bölge ülkelerinin kendi aralarında gerçekleştireceği ortak inisiyatifle çözüme ulaşabileceği düşüncesinin hakim olmasının önemine vurgu yapıldığı bildirildi.