Mevlüt Uğur

Mevlüt Uğur

GERÇEK MAKAMA -O’na- ARACISIZ DİLEKÇE

GERÇEK MAKAMA -O’na- ARACISIZ DİLEKÇE

Şiddet nerede, kime karşı, hangi kişiye-ırka ve dine yönelik olursa olsun DUR diyebilmek insani bir vazifemiz. Gerçi dünya üzerinde dökülen bu kanlar için şiddet ifadesi çok masumane olur. Zalimlik diyeceğim belki zalimlik dahi masumane kalır, yapılan bu işkencelerin, kıyımların, tecavüzlerin, vicdansızlığın, terbiyesizliğin, ahlaksızlığın, diri diri insanların yakılmasının, hamilelerin her türlü muameleye maruz kalmasının tek bir kelime ile yani zalimlik ile adlandırmakta çok masumane kalıyor gibi.  Bu durumda yazının kalan kısmında gazetelerin kalan sayfasında söylemek istediğim sözleri yazsam yine yetmeyecektir. Bu yapılanlara karşı öfkem yine dinmeyecektir.

Yapılanlara karşı sessiz kalmak mümkün değil ses çıkartıyorsun sanki duyan yok. Yok efendim milletler birleşecekmiş (BM), dinler diyalog kuracakmış, bir adalet divanı varmış (lahey), yapılan terbiyesizliklere kılıf bulunabilecek yüzlerce kurum kurulmuş hangisine kimi neyi şikayet etseniz çare değil. Onlarca devlet, yüzlerce kurum, binlerce kişi yapılanları sadece izlemekteler, kılıf bulmaktalar ve akbabalar gibi beklemekteler.

Çaresizlerin değil çare arayanların en güzel çaresi O’dur. Çünkü Allah’a inanan çaresiz değildir. Milletleri birleştiren de O, Kitapları indiren, dinleri var eden ve son olarak Kuran ve İslam üzerine birleşmemiz gerektiğini de söyleyen O, Kur-an’ca diyalog kumamız gerektiğini söyleyen de O (diğer kitaplar aslını yitirmiş), gerçek Adalet Divanı O…

O halde dünyevi olarak vermemiz gereken mücadeleyi hukuki yollardan da vermeye devam etmeli fakat bizlere sanki zaman kaybettirmek için kurulmuş yukarıda saydığım ve sayamadığım onlarca kuruluşu rabbim ıslah etsin. Her şeyin sahibi olan Rabbime ellerimizi açalım ve buğz edelim. Biz bizi duyana seslenelim. Gerçek makama aracısız dilekçelerimizi sunalım. Tüm samimiyetimizle, göz yaşlarımızla, yakarışımızla, yalnızca secdeye kapanışımızla buğz edelim. Zulüm gören her kim olursa olsun bir Müslümana yakışır bir şekilde davranalım. Hakkımızsa son çaremiz buğz edelim.

Adaleti, birliği, düzeni tesis etmesini istediğimiz kurumlar görevlerini yapmıyorlarsa bizlerde gerçek adalet sahibine onları şikayet edelim. Buğz edelim.

Fiziksel yardım ve ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele eden, seferber olan bütün kurum ve kişilerden allah razı olsun. Hayırda yarışan kurumları desteklemek lazım. Ama hiçbir kurumunda bu hayır yarışında en çok yardımı biz yaptık dememesi gerektiğini düşünüyorum. Bazen bu şekilde olduğunu duyuyor görüyor ve üzülüyorum.

Şimdi hep birlikte, İnsanı ve hayatını hiçe sayan zalim zihniyetlerin Allah…  (herkes dileğince, dili döndüğünce, yüreği yandığınca, yarası kanadığınca yani karınca kararınca buğz etsin.)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mevlüt Uğur Arşivi
SON YAZILAR