‘Gezi, bir darbe provasıydı’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Türkiye’ye başta ekonomi olmak üzere her alanda önemli ölçüde zarar veren Gezi Parkı eylemlerinin perde arkasını değerlendirdi.
‘Gezi, bir darbe provasıydı’

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci olayların bir an önce sona ermesi için ‘Taksim Platformu’ adı verilen bir grup ile hükümet yetkilileri arasında görüşmeler yapıldığını belirterek, bu platformun 3. Havalimanı’nın, nükleer santrallerin, tüp geçit projesinin, 3. Köprü’nün, Kanal İstanbul’un durdurulmasını istediğini dolayısıyla, Taksim Platformunun bizzat kendi ağzıyla meselenin ağaç olmadığını itiraf ettiğini dile getirdi. Zeybekci, Türkiye’nin bazıları için bir risk haline geldiğini kaydederek, olaylarla Türkiye’yi karıştırıp, millet ile hükümet arasına nifak tohumu ekebileceklerini sandıklarını ifade etti.

Kalkınma Bakanı Elvan da, Gezi Parkı olaylarını Türk demokrasi tarihinin kara sayfalarından biri olarak nitelendirerek, “Milletin iradesine, tercihine karşı bir kalkışmadır. Aynı zamanda ülkemizin istikrarına, gelişmesine, kalkınmasına karşı yapılmış bir darbe provasıdır” dedi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ise “Gezi Parkı olaylarının Türkiye’nin IMF’ye borcunu sıfırladığı, Türk ekonomisinin sürekli yükseldiği bir dönemde meydana geldiğini anımsatarak, “Bunlar Gezi Parkı olaylarının bir kumpas olduğunu açıkça gözler önüne seriyordu” diye konuştu.