Gezi olmasaydı faiz % 2,5’teydi

MÜSİAD 23. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisi üzerinden halkın refahını hedef alan faiz lobisine yüklendi.
Gezi olmasaydı faiz % 2,5’teydi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 23. Olağan Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla dün İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kongrede iş adamlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 2023 hedefleri önünde duran kesimlere sert eleştiriler yöneltti. Erdoğan, “Bu ülke, sermayenin yönettiği bir ülke olmayacak. Bu ülke, milli iradenin egemen olduğu bir ülke olarak inşallah bu yolda devam edecek” dedi.
YÜZDE 2,9 BÜYÜME TÜRKİYE'YE YETMEZ
Türkiye'yi büyütmenin çabası içinde olduklarını ve refah artışından toplumun her kesiminin istifade etmesini istediklerini dile getiren Erdoğan, “Yüzde 2,9'luk yani 3'lük büyüme oranı asla Türkiye'nin gerçek potansiyeline, gücüne uygun değildir. Türkiye yılda en az yüzde 6-7 büyüme sağlayacak potansiyele sahiptir. Bunu başarırsak işte biz ilk 10 arasına Allah'ın izniyle gireriz” dedi.
EKONOMİ DURSUN İSTİYORLAR
İçeride ve dışarıda birilerinin bunu engellemek için ellerinden geleni yaptığını kaydeden Erdoğan, “demokrasiye yönelik her saldırı, aynı zamanda ekonomiyi hedef alıyor. Gezi olayları başladığında ne dediler? Burada, az önce Sayın Başkan'ın ifade ettiği örgütün(TÜSİAD) mensupları da vardı, 'Ekonomiyi durduralım' dediler. Bunların mensuplarından bazıları önlükler takarak yürüdüler” diye konuştu.
BAŞKA ÜLKELERDE 1 PUAN BİZDE NEDEN 17-18 PUAN?
Kendileri ülke çıkarı ve menfaati için gayret sarfetmesine rağmen, aynı kesimlerin hala kendilerine bent oluşturma gayretinin içinde oldukların vurgulayan Erdoğan, “Niye biliyor musunuz? Sadece taşıdığımız kimlik sebebiyle. Tüm mesele bu” dedi. Faizin hiçbir zaman ülkenin yararına olmadığını ve olmayacağını belirten Erdoğan, şu örnekleri verdi: “ABD, Batı, Japonya bu işi hiç bilmiyor mu? Bunlar 1 puan eksi faiz uygulamasını yaparken bize ne oluyor da şöyle aralığa baktığımız zaman 11 civarında, komisyonlar 15-16-17-18'lere kadar çıkıyor. Bu ülkede Allah aşkına yatırım olur mu?Hangi mantık, hangi anlayış hala kalkıp da 'Biz faizi artıralım' diyerek bunun kovalayanı oluyor."
FAİZİ YÜZDE 2,5'E ÇEKME KARARLILIĞIMIZI GÖRDÜLER
Devletin borçlanma faizini yüzde 63'ten tek haneli rakama getirene kadar çok hendek atladıklarını dile getiren Erdoğan, “İşin gerisindeki niyet açıkça ortadayken, Gezi olaylarını ve 17-25 Aralık darbe girişimini adeta kutsayanlar, katiline aşık kurbanlar gibidir. Bakın o zaman Gezi olaylarında faiz 4,6'ya kadar düşmüştü. Hedefimiz onu 2,5'a düşürmekti. Bunu gördüler. Baktılar ki 'Ya bu adamlar 2,5'a inecekler', hemen orada vurgunu vurdular" diye konuştu.
2023 hedeflerinden bizi alıkoyamazlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi gerçek büyüme potansiyeline kavuşturmakta kararlı olduklarını vurgulayarak, “Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan ne yaparlarsa yapsınlar alıkoyamayacaklar. Her hesabın üzerinde bir hesap olduğuna inanan insanlar olarak bu mücadeleye devam edeceğiz. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihracat yapacağız, daha çok istihdam oluşturacağız, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara kollarımızı daha çok açacağız, zalimlerin karşısında daha gür sesle itirazlarımızı dile getireceğiz çünkü 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek yola devam edeceğiz” dedi.
BUNLAR AKLA ZİYAN İŞLER DEĞİL Mİ?
Ekonominin durmasının, üretimin düşmesi, ihracatın azalması, istihdamın gerilemesi anlamına geldiğini belirten Erdoğan, “Bundan zarar görecek olan da 78 milyon vatandaşımızın her biridir. Hem bu ülkede yaşayacaksın, bu ülkenin vatandaşı olacaksın hem de ekonomiyi durdurma çağrısı yapmak akıl ziyanı işareti değilse, başka bir projenin ifadesidir. Bu tezgah tutmayınca, milli iradeye çarpıp darmadağın olunca bu defa ne yaptılar? 17-25 Aralık darbe girişimini devreye aldılar. Kimlerle? Paralel devlet yapılanmasıyla beraber, müşterek çalışıyorlar, dayanışma beraber. Bunların hepsinin tespiti var. Allah aşkına, soruyorum sizlere ülkesini, milletini gerçekten seven kim? Hangi kesim böyle bir çabanın içinde olabilir? Türkiye ekonomisi zarar gördüğünde, bunun ceremesini hepimiz çekmeyecek miyiz?” diye sordu.
Millet size bir daha kadeh tokuşturtmaz
Bazı özel mahfillerde iktidar partisinin iktidarı kaybı yakındır diye kadeh tokuşturulduğu haberleri aldıklarını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: “Bunlar 'İktidar partisinin iktidarı kaybı yakındır. Şerefine' diyorlar. Bu millet size bu kadehleri tekrar tattırmayı Allah'ın izniyle nasip etmeyecek. Çünkü siz, milli iradeye aykırı olarak bu ülkeyi yönetmek istiyorsunuz. Bu ülke, sermayenin yönettiği bir ülke olmayacak. Bu ülke, milli iradenin egemen olduğu bir ülke olarak inşallah bu yolda devam edecek.”
Tüsiad Başkanı'nın suç layihası kabarık
TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symens'in Demirbank ve Tarişbank olayında suç layihasının bayağı kabarık olduğuna da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu ben geçenlerde de söyledim. Bunların Lüksemburg bağlantısını bilenler de zaten bu işin aslında geri planın bilinmesi lazım, Bu ülkede bu tür kurumların başlarında kimler var, bunları milletimizin bilmesi bakımından bunlar çok önemli. Bunlar bizim üzüntümüze mucip oluyor. Ne olursa olsun elden ele dolaşan her maşa gibi bunlar da işe yaramaz hale gelince bir kenara atılacaklar, hiç merak etmeyin” dedi.

Yeni yönetim kurulu
MÜSİAD'ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Nail Olpak, Ahmet Selvi, Alipınar Tobdaş, Bekir Sami Nalbantoğlu, Burak Benşin, Esat Akbülbül, Eyüp Uğur, Fuat Tosyalı, Gökhan Murat Kalsın, Gülten Durdu, Hakan Altınay, Halim Aydın, Mahmut Asmalı, Mehmet Ünal, Melike Günyüz, Namuk Alper Esen, Nazım Özdemir, Necmettin Öztürk, Ömer Faruk Akbal, Ömer Faruk Çelik, Remzi Gür, Soner Meşe, Turgut Al, Ümit Kiler ile Yavuz Fettahoğlu