Giresun'da hayatını kaybedenlere hüzünlü veda

Giresun'da askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden 7 kişi için tören düzenlendi. Törene, Başbakan Yardımcıları Kurtulmuş ve Canikli, Bakan Soylu ile Genelkurmay Başkanı Akar katıldı.
Giresun'da hayatını kaybedenlere hüzünlü veda

Giresun'da askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden 7 kişi için tören düzenlendi.

Giresun Belediyesi ve ilçe belediyelere ait Türk bayrakları asılı cenaze nakil araçları ile Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazeler, konvoy eşliğinde Ordu-Giresun Havalimanı'na getirildi.

Burada düzenlenen törene, Jandarma Yarbay Sadettin Şahin (45), Jandarma Pilot Yarbay Hilmi Özer (43) ile Nuran (49) ve Berrin Doğru (4), Didem Bayhan (39), Nihal Şahin (44) ve Sema Kara'nın (28) ailesi ve yakınları ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, diğer üst düzey komutanlar ile Giresun Valisi Hasan Karahan, Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve diğer ilgililer katıldı.

Kazada hayatlarını kaybedenlerin naaşları, cenaze araçlarından askerlerce alınarak yan yana konulan ve Türk bayrakları asılan platformlara yerleştirildi. Tören alanına gelen Akar, Kurtulmuş, Canikli ve Soylu, cenazelerin yakınlarına taziyelerini iletti.

Saygı duruşunun ardından 7 kişinin özgeçmişi okundu.

Giresun Jandarma Komutanlığı adına Jandarma Yüzbaşı Mete Demircan, yaptığı konuşmada, teröristle mücadelede görevli personel ve ailelerinin moral ve motivasyonlarını artırmak ve şehit aileleri ile bayramlaşmak maksadıyla yola çıkan heyette yer alan Jandarma Yarbay Saadettin Şahin ve Jandarma Pilot Yarbay Hilmi Özer'in şehit olduğunu söyledi.

Demircan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru ile Jandarma Pilot Kurmay Albay Şenol Bayhan'ın eşi Didem Bayhan, Jandarma Yarbay Saadettin Şahin'in eşi Nihal Şahin, Uzman Jandarma 2 Kademeli Çavuş Adem Kara'nın eşi Sema Kara'nın da elim kazada hayatlarını kaybettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Aziz şehitlerimiz, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin saflarına katılmak üzere bugün bedenen aramızdan ayrılıyor. Al kanlarının rengini bayrağına veren vatan toprağını karış karış kanları ile sulayan bu kahramanlar, aslında aramızdan hiç ayrılmayacaklardır. Daima milletin kalbinde yaşayacaktır. Hatıraları ve ruhları her an bizlerle beraber olacaktır."

 

Yüzbaşı Demircan, şöyle devam etti:

"Kahraman şehitlerimizin değerli aileleri, şüphesiz ki en kıymetli varlığınızı yitirdiniz. Sizlerin acısını ne kadar paylaşsak da hafifletemeyiz ancak bizler de en yakınını kaybetmiş olmanın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Onlar sizin yakınınız olduğu kadar bizim de aile üyelerimizdir. Sizleri kaybetmiş olmanın verdiği acı sonsuzdur. Aziz şehitlerimiz şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temeline harç oldunuz. Bizler sizin uğruna can verdiğiniz emanetlerin her zaman bekçisi olacağız, rahat uyuyun. Ülkesini, milletini, vatanını canımız pahasına korumaya yemin etmiş olan bizler silah arkadaşlarınız olarak hakkımızı sizlere helal ediyor ve aziz hatıralarınızın huzurunda saygıyla eğiliyoruz."

Törenin ardından cenazeler askerler tarafından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait iki uçağa taşındı. Sadettin ve Nihal Şahin ile Didem Bayhan'ın naaşı Ankara'ya, Sema Kara'nın naaşı Erzincan'a, Nuran ve Berrin Doğru'nun naaşı ise Tokat'a gönderildi.

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Tohumluk köyü sınırları içinde "Sikorsky" tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu askeri personel ile eş ve çocuklarının da aralarında bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi yaralanmıştı.

Yaralıları ziyaret ettiler

Başbakan yardımcıları Nurettin Canikli ve Numan Kurtulmuş, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, tören sonrasında helikopter kazasında yaralananları da hastanede ziyaret etti.