Girişimciler İstanbul'da buluşacak

TOBB ve Etohum’un 6-10 Ekim'de gerçekleştireceği Startup İstanbul Konferansı'na 63 ülkeden yaklaşık bin girişimcinin katılması bekleniyor.
Girişimciler İstanbul'da buluşacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Etohum'un gerçekleştireceği Startup İstanbul Konferansı'na 63 ülkeden yaklaşık bin girişimci ve yatırımcının katılması bekleniyor.

TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, Startup İstanbul Konferansı 6-10 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Konferansa katılmak için 135 ülkeden başvuru yapıldı ve değerlendirmeler sonucunda 63 ülkeden yaklaşık bin girişimci İstanbul’a davet edildi.

Davetli girişimciler, 6-7 Ekim'de İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde iş modellerini dünyanın önde gelen girişimcileri ile değerlendirme fırsatı bulacak. Sonrasında kısa listeye kalan 50 girişimci dünyanın en önemli yatırımcılarına sunum yapacak.

"İstanbul’u girişimcilik merkezi yapmanın ilk adımı"

Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birçok küresel şirketin, yüzlerce ülkedeki operasyonunu İstanbul’dan yönettiğine dikkati çekerek, "Bu şirketler, Türkiye’nin merkezi konumu, büyük iç pazarı ve nitelikli insan kaynağı gibi nedenlerle buradalar. İstanbul sadece büyük şirketlerin değil, Asya, Avrupa ve Afrika’dan startupların da merkezi olarak konumlanabilir. ABD’deki milyar dolarlık girişimlerin yarısından fazlasını göçmenlerin kurduğu dikkate alınırsa, bölgedeki nitelikli girişimcileri ülkemize çekmenin önemi daha iyi anlaşılır" ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, TOBB Startup İstanbul'un, İstanbul’u küresel bir girişimcilik merkezi yapmanın ilk adımı olduğunu belirterek, "100'den fazla ülkeden gelen on binlerce başvuru, İstanbul’un yıldızının küresel bir girişimcilik merkezi olarak parlayabileceğinin en somut kanıtıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Startup İstanbul TOBB ile ivme kazanacak

Bugüne kadar yatırım şirketi Etohum tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl dördüncüsü yapılacak Startup İstanbul organizasyonu, bundan sonra Etohum ile birlikte TOBB’un himayesinde gerçekleştirilecek. TOBB Startup İstanbul adıyla yapılacak bu küresel organizasyonda TOBB’un küresel iş ağının gücünden yararlanılacak.

Kimler katılıyor?

Dünyanın önde gelen yatırımcıları Abraaj Capital, 500Startups, Andreessen Horowitz, YCombinator, Lumia Capital, Wamda Capital, Rubicon Capital firmaları, seçilmiş girişimcileri dinlemek ve yatırım fırsatları bulmak için etkinlik kapsamında İstanbul’da olacak. Etkinlikte, yerli ve yabancı birçok önemli isim de katılımcılarla buluşacak.