Göç, yoksulluk ve istihdam Konya’da konuşulacak

2. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi “Göç, Yoksulluk ve İstihdam” temasıyla gerçekleştirilecek.
Göç, yoksulluk ve istihdam Konya’da konuşulacak

23 Eylül Cuma günü açılış konuşmalarıyla başlayacak olan programda Suriyeli çocuklar; İngilizce, Arapça ve Türkçe şarkılar söyleyecek. Programda ayrıca Suriyeli ilköğretim öğrencilerinin resim sergisi yer alacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan kongreye Türkiye’deki tüm üniversitelerden katılımın sağlanacağı bildirildi. Yurtdışından da yoğun katılımın olduğu programda hakemli kurul tarafından kabul edilen İngilizce ve Türkçe dilinde hazırlanmış 80 bildiri sunulacak.

NEÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Diken kongreyi iç ve dış göçlerin etkisini bilimsel olarak tartışmak için düzenlediklerini söyledi. Göçün medeniyet üzerinde etkisinin olduğunu ifade eden Diken: “Göçler ile medeniyetin tohumları bir yerden başka bir yere taşınır. Anadolu coğrafyası için göçlerin büyük anlamı var. Büyük bir serüven olan göçü, çok iyi tartışmamız gerekiyor.” dedi. Programda ağırlıklı olarak Suriye’nin konuşulacağını ancak genel olarak göçün tartışılacağını kaydeden Diken, Cuma günü Dedeman Otel’de başlayacak Kongreye tüm Konyalıları davet etti.

23-25 Eylül tarihleri arasında icra edilecek program kapsamında turlar düzenlenecek ve misafirlere Konya tanıtılacak.