Göğebakan dünya şampiyonasında dövüşecek

Çanakkale'de Anafartalar spor kulübü sporcusu Emine Göğebakan, bu yıl ikinci kez Türkiye şampiyonu olarak Kanada'da yapılacak olan Dünya Taekwondo şampiyonalarına Milli takım seçmelerine katılmayarak direk katılma hakkını kazandı.
Göğebakan dünya şampiyonasında dövüşecek

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2016 Yılı Faaliyet Programında yer alan 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anma Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 07-11 Ekim 2016 tarihleri arasında Konya'da yapıldı. Konya Selçuklu belediyesi kongre merkezi Spor Salonunda gerçekleştirilen Gençler Türkiye Taekwondo şampiyonasına Türkiye'nin değişik bölgelerinden 68 ilden 1480 sporcu katıldı. Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık "Şampiyonaya yoğun ilgi ve katılım vardı. Kulüpler ve şampiyonaya katılan sporcular bu şampiyonaya çok iyi hazırlanıp tatemiye çıktılar. Bu dev şampiyona bizim için ve tüm iller için çok önem arz etmekteydi. Çünkü burada şampiyon olan sporcular 20-24 Kasım 2016 tarihleri arasında Kanada'da yapılacak olan Dünya Taekwondo şampiyonasına katılma hakkını kazanmış olacaktı. Bu nedenden dolayı kıyasıya mücadelelere şahit olduk. Yapılan bu önemli organizasyona günde çift antrenman yaparak çok iyi hazırlandık ve çok çalıştık. Bunun karşılığında Emine Göğebakan bu yıl ikinci kez Türkiye şampiyonu olarak Kanada'da yapılacak olan Dünya Taekwondo şampiyonalarına Milli takım seçmelerine katılmayarak direk katılma hakkını Kazanmış oldu" dedi.

Altunışık, "Şampiyonaya Çanakkale Taekwondosu olarak tek sporcuyla katıldık. Şampiyonada favori olarak gösterilen bizdik ve iki maçımızı nakavt ile almak kaydıyla final maçını 11-0 alarak adeta şov yaptık. Bir tur atlayarak beş maç alan Anafartalar spor kulübü sporcumuz Emine Göğebakan, 42 kiloda Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Sporcum Emine ortaya koyduğu mükemmel tekniklerle adeta izleyenleri büyüledi. Emine 2014 yılında Azerbaycan'da yapılan yıldızlar Dünya taekwondo şampiyonasında Dünya üçüncüsü olup Çanakkale'nin spor tarihinde bir ilki yaşatmıştı. Sporcum bu yıl bir üst kategori olan gençlerde ikinci kez Türkiye şampiyon oldu. Gençler kategorisinde şampiyon olmak gerçekten zor ama sporcum zoru başararak Dünya şampiyonasına gitme vizesini almış oldu. Ben sporcumu bu başarılarından dolayı kutluyor ve daha büyük başarılara imza atacağı inanıyorum" dedi.

Kaynak: