Göksel Gümüşdağ İBB Başkan vekili oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliğine yeniden seçilen Göksel Gümüşdağ, İBB Meclisi 1. Başkan vekili seçildi. Geçen dönem İBB Meclisi’nde Meclis 2. Başkanvekili olarak görev yapan Gümüşdağ, CHP’nin adayı olan kuzeni Gökhan Gümüşdağ ile yarıştı.
Göksel Gümüşdağ İBB Başkan vekili oldu

Göksel Gümüşdağ, İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla Meclis 1. Başkan vekili seçildi. Başakşehir Spor Kulübü Başkanlığı’nı da yürüten Gümüşdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yeğeni Müge Gülbaran ile evli.

Göksel Gümüşdağ 180 oy alırken, CHP’nin adayı kuzeni ise Gökhan Gümüşdağ ise 131 oy aldı.

Meclis Başkan vekilleri, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olmadığı zaman meclisi yönetecek.

İBB ENCÜMEN AK PARTİ’NİN KONTROLÜNDE

Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre İBB Encümeni'nde yer alacak meclis üyelerinin seçimi de yapıldı. AK Parti Grubu'nun önerdiği 5 kişilik liste, en çok oyu alarak yeni dönemde İBB Encümeni'nde görev yapacak. İBB Encümeni 11 kişiden oluşuyor. Encümende, belediye başkanının dışında 5 bürokrat ve 5 meclis üyesi bulunuyor. Bürokraside henüz bir değişiklik yapmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir anlamda 10 üyeye karşı tek başına kalacak.

Encümene seçilen AK Partili meclis üyelerinden Ömer Lütfi Arı, geçen dönem AK Parti Meclis Başkan vekili olarak görev yapmıştı. İTÜ Petrol Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Arı, yüksek lisansını ABD’de Polytechnic Institute (RPI)'de “Uygulamalı Matematik” dalında yaptı. Aynı okulda asistan olarak dersler verdi ve doktora çalışmaları yaptı. General Electric firmasının Araştırma Geliştirme Merkezi'nde 8 yıl çalışan Arı'nın Encümen üyeliğine seçilmesi, AK Parti’nin encümen çalışmalarını çok sıkı takip edeceği mesajı da taşıyor.