Gölbaşı’nda demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 15 Temmuz darbe kalkışmasında hayatını kaybedenler için cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılındı.
Gölbaşı’nda demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 15 Temmuz darbe kalkışmasında hayatını kaybedenler için cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılındı. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'ın da katıldığı cenaze namazına siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

FETÖ/PDY mensuplarının 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasında hayatını kaybedenler için Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı'nda gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesinde konuşan Gölbaşı Müftüsü Adem Karakelebek, "Gölbaşı'nın gazilik unvanını almasında ısrar ediyorum. Ne olursunuz devlet büyüklerim şu Gölbaşı'na "Gazi Gölbaşı" diyelim. Çünkü burada 50 şehidimiz, yüzlerce gazimiz, yıkılan binalarımız ve yanan gönüllerimiz var. TÜRKSAT'ımızı yıktılar, Özel Harekatımızı yıktılar. Ankara'daki önemli noktaları yakıp yıktılar. Vatandaşlarımızı göz göre göre şehit edip taradılar. Bunları yapanlar vatan hainidir. Bunların ne dünya da ne de ahrette yeri vardır" dedi.

Kılınan gıyabi cenaze namazı sonrasında vatandaşlara lokum ve şerbet dağıtıldı.

Gölbaşı’nda demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kaynak: