Gölbaşı’nda kurban pazarı hazır

Gölbaşı Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi bir kurban pazarını hizmete sundu.
Gölbaşı’nda kurban pazarı hazır

Gölbaşı Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi bir kurban pazarını hizmete sundu. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, vatandaşların rahat ve temiz bir ortamda kurbanlıklarını alabilmeleri ve kesmeleri için hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı.

Gölbaşı Belediyesi tarafından Haymana Yolu 10 kilometrede bulunan Yavrucak Mahallesinde kurulan kurban pazarında vatandaşların rahat ortamda kurbanlarını almak ve kesmek için pazar oluşturuldu. 80 bin metrekare açık alana kurulan pazarda 90 kurban çadırı, 5 bin oto kapasiteli otopark, 40 et askılığı, 2 dinlenme çadırı, 250 kişilik mescit, tuvalet, 4 sıcak sulu duş, ücretsiz 1 adet baskül, 20 adet kurbanlık sulama alanı yer alıyor.

Ücretsiz otobüs servisi

Gölbaşı Belediyesi tarafından kurban satış ve kesim alanına ücretsiz servis imkanı da sağlanıyor. Belediye Başkanı Fatih Duruay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ankaralı ve Gölbaşılı hemşehrilerimizin rahat ve temiz bir ortamda kurban ibadetlerini yerine getirmeleri için Gölbaşı'nda her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban satış ve kesim alanını oluşturduk. Kurban satış bölgemizde her yer temiz ve hijyenik. Kurbanlıkların sürekli uzman kontrolünde olması için de her türlü tedbir alındı. İnşallah her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımıza rahatça kurban ibadetlerini yapmalarını sağlamış olacağız."

Kurban satış ve kesim yerine gitmek isteyen vatandaşlar için Gölbaşı şehir merkezinde bulunan kütüphane önünden bayram tarihine kadar ve bayram günü saat 9.00'dan 16.00'ya kadar her saat başı otobüsler hizmet veriyor.

Sinek ve kötü kokulara son

Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Dairesi Başkanlığı İlçalama ekipleri ve Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü sinekle mücadele ekipleri kurban pazarında rutin olarak ilaçlama araçları ve seyyar olarak ilaçlama yapıyor. İlaçlama araçlarına gül kosu koyarak, gül esansı kokuları sıkılırken kurbanlıklara ücretsiz olarak veteriner hekim tarafından sağlık kontrolü yapılıyor.

Kaynak: