Gölde balık avına muhtarlık baskını

Beyşehir'de yasak olmasına rağmen göl kıyısında elektroşokla balık avladığı iddia edilen bir grup yakalanacağını anlayınca av malzemelerini ve geldikleri aracı bırakarak kaçtı.
Gölde balık avına muhtarlık baskını

Alınan bilgiye göre, Beyşehir Gölü’ne kıyısı bulunan Akburun Mahallesi Muhtarı Erol Öksüz, sahil şeridinde elektroşokla balık avlandığı yönünde gelen ihbar üzerine harekete geçti.

Öksüz, muhtarlık azalarıyla Boğaz mevkisine gelirken, 3 kişi olduğu tahmin edilen avcılar projektörlerle kendilerine doğru gelenlerin olduğunu görünce av malzemelerini kıyıda bırakarak kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamacaya rağmen şahıslar karanlıktan da istifade ederek izlerini kaybettirdi.

Akburun Mahalle Muhtarlığı tarafından durum jandarma ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine bildirilirken, avcıların olay yerinde 1 şok cihazı, 2 akü, 1 kepçe ve akü kabloları ile geldikleri aracı bırakarak kaçtıkları belirlendi.

Av malzemelerine el koyan ekipler, araç plaka bilgilerinden yola çıkarak avcıları yakalamak için çalışma başlattı.

Beyşehir Gölü’nde balıkların üreme dönemi olması nedeniyle halen su ürünleri avlanma yasağı uygulanıyor. Elektroşokla elektrik akımı verilerek su ürünleri avcılığı ise her dönem yasak kapsamında bulunuyor.