Gölgede 40 dereceyi geçti

Türkiye'de yüksek hava sıcaklıkları vatandaşları bunaltıyor. Sıcak havadan korunmak isteyen vatandaşlar denize ve havuza girerek serinlemeye çalışıyor.
Gölgede 40 dereceyi geçti

Türkiye'de yüksek hava sıcaklıkları vatandaşları bunaltıyor. Sıcak havadan korunmak isteyen vatandaşlar denize ve havuza girerek serinlemeye çalışıyor. 

Antalya'da vatandaşlar plajlarda

Antalya ve ilçelerinde etkili olan sıcak hava nedeniyle vatandaşlar plajlarda serinlemeye çalıştı. 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte en yüksek hava sıcaklığı 40, deniz suyu sıcaklığı ise 25 derece olarak ölçüldü. 

Kentte serinlemek isteyen yerli ve yabancı turistler, sahilerde vakit geçirmeyi tercih etti. Turistler sahillerde hem güneşlenip hem de denizin keyfini çıkarırken, bazı vatandaşların köpekleriyle denize girdiği görüldü.

Meteoroloji yetkilileri, yüksek sıcaklık ve düşük nemin hafta boyunca devam etmesini beklediklerini bildirdi.

Manisa'da iki gün idari izin

Manisa'da sıcak havalar nedeniyle kronik hastalığı olan kamu görevlileri, bugün ve yarın idari izinli sayıldı. 

Ege Bölgesi'nde geçen haftadan bu yana etkili olan sıcak hava, günlük yaşamı etkiliyor. Uzun yıllar ortalamasının 30-31 derece olduğu Manisa'da 41 derece civarında seyreden sıcak hava, serinlemek isteyenleri farklı arayışları yöneltti.

Vatandaşlar sıcağın etkisinden kurtulmak yüksek kesimlerin yanı sıra park ve ağaçlık alanlarda vakit geçiriyor. Bazı çocuklar ise tehlikeli olmasına rağmen şehir merkezinden geçen DSİ'ye ait sulama kanalına giriyor. Oyunu eğlenceye çevirmek isteyenler ise buzdolabı kapısını kayık olarak kullanıyor.

Manisa Valiliği ise kronik hastalığı olan kamu görevlilerine, sıcak havalar nedeniyle bugün ve yarın idari izin verdi. 

 

Bartın ve ilçelerinde etkili olan sıcak hava nedeniyle asfalt eridi, sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Bartın ve ilçelerinde etkili olan sıcak hava nedeniyle asfalt eridi, sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.

 

Bartın'da asfalt eridi

Bartın ve ilçelerinde etkili olan sıcak hava nedeniyle asfalt eridi, sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Düzce'nin Akçakoca ilçesinde ise sıcak havadan bunalanlar denize girerek serinledi.

Bartın'da 36 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle vatandaşlar, serinlemek için Amasra, İnkumu, Güzelcehisar ve Mugada sahillerinin yanı sıra Bartın Irmağı kıyısındaki alanları tercih etti. 

Aşırı sıcaklardan etkilenen büyükbaş hayvanların da serinlemek için Kocaçay Çayı'na girdiği kentte Organize Sanayi Bölgesi yolunun asfaltının sıcak nedeniyle erimesi araç sürücüleriyle yayalara zor anlar yaşattı. 

Sürücülerin, asfalt yolun kenar bölgelerinden geçiş yaptığı görüldü. 

Düzce'de sıcaklık 40 derece 

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde sıcak havadan bunalan vatandaşlar da denize girerek serinledi. 

Akçakoca Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ömer Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının Düzce merkezde 40, Akçakoca ilçesinde de 38 derece olduğunu belirterek "Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle son günlerde ramazan ayı da olmasına rağmen yoğun bir turist ilgisiyle karşı karşıyayız. Günlük ilçe nüfusu kadar yerli ve yabancı turist alıyoruz." diye konuştu.