Gomez: 'Türkiye'nin en büyük kulübüne geldim'

Beşiktaş'ın transfer ettiği Mario Gomez, "Türkiye'nin en büyük kulübüne geldim" dedi.
Gomez: 'Türkiye'nin en büyük kulübüne geldim'

Beşiktaş'ın Fiorentina'dan transfer ettiği Alman yıldız oyuncu Mario Gomez, "Türkiye'nin en büyük kulübüne geldim" dedi.

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Beşiktaş'ın yeni transferi Mario Gomez, takımla birlikte çıktığı ilk antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Beşiktaş'a transfer olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Mario Gomez, "Son 2 haftada yoğun görüşmeler oldu. Fiorentina'dan sonra, Türkiye'nin en büyük kulübü Beşiktaş'a geldim. Herkesin bana söylediği Beşiktaş'ın çok büyük bir kulüp olduğuydu ve buraya geldikten sonra da bunu gördüm. Beşiktaş ile hedeflerimiz örtüştü. Umarım buradaki birlikteliğimiz devamlı olur" dedi.

"YENİ BİR MEYDAN OKUMAYA İHTİYACIM VARDI"
Fiorentina'ya transfer olduğundan sonraki dönem için de açıklamalarda bulunan yıldız golcü, "İki sezonu genel olarak değerlendirdiğimde, Fiorentina'da şanssız bir başlangıç yaptım, sakatlık geçirdim ve 5 ay oynamadım ama son dönemde forma giydim. Yeni bir meydan okumaya ihtiyacım vardı, ben de bunu yaptım. Oradaki taraftarlara da çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Beşiktaş'a transfer olmadan önce siyah-beyazlıların eski oyuncusu Roberto Hilbert ile taraftarlar hakkında konuştuğunu belirten Gomez, "Buraya gelmeden Roberto Hilbert Beşiktaş taraftarı için 'Dünyanın en iyi taraftarı' demişti. Taraftarları mutlu etmek, uyum sağlamak ve takıma faydalı olabilmek için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

"FİZİKSEL OLARAK İYİ HİSSETTİĞİM ZAMAN DAHA İYİ OYNUYORUM"
Kendini fiziksel olarak iyi hissettiği zaman daha iyi performans sergilediğini vurgulayan Mario Gomez, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burada önemli olan takıma maç kazandırmak. Herkes beni 3 aşağı 5 yukarı biliyor. Fiziksel olarak iyi olduğum sürece ortaya nasıl bir kalite koyabileceğimi biliyorum. 9 numara pozisyonunda oynuyorum. Hocanın beklentilerini ve isteklerini biliyorum, umarım iyi bir sezon olacak."
Takımdaki deneyimli oyuncuların genç oyunculara destek olacaklarını söyleyen Alman yıldız, "Ben, Sosa ve Quaresma gibi oyuncular genç oyunculara destek olmaya çalışacağız. İyi bir grup olursak saha içi de iyi olur. Önemli olan tecrübeli oyuncuların gençlere yardımcı olmaları" dedi.

"QUARESMA VE GÖKHAN TÖRE İLE İYİ BİR ORTAKLIK SAĞLAYIP İYİ İŞLER YAPARIZ"
Kariyeri boyunca hiç gol hesabı yapmadığını vurgulayan Gomez, "Eğer şampiyon olacaksak, ben 2-3 gol daha az atmaya razıyım. Bayern'de çok gol attığım dönemde Ribery ve Robben gibi dünyanın en iyi kanat oyuncuları vardı. Burada Quaresma ve Gökhan var. Quaresma ve Gökhan Töre ile iyi bir ortaklık sağlayıp iyi işler yaparız" açıklamasını yaptı.

"FİORENTİNA'DAN SONRA ŞAMPİYONLUK HEDEFİ OLAN BİR KULÜBE GELMEK ÖNEMLİYDİ"
Fiorentina'ya veda etmenin kolay olmadığını açıklayan 30 yaşındaki golcü oyuncu, "İyi ilişkilerim vardı. Özellikle teknik direktörle ama yeni bir atmosfere ihtiyacım vardı. Beşiktaş'ın beni gerçekten istediğini hissettim. Beşiktaş taraftarıyla, stadyumuyla atmosferiyle çok büyük bir takım. Fiorentina'dan sonra şampiyonluk hedefi olan bir kulübe gelmek benim için çok önemliydi. Doğru seçimi yaptım" dedi.
Mario Gomez, Beşiktaş için hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirterek, "Ama Galatasaray ve Fenerbahçe de çok güçlü ekipler. 7 sene şampiyon olamamak uzun bir süre. Şampiyonluk hasretine son vermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.