‘’Gönül gözünden sema''

YUSUF KARAKAŞ / YENİ HABER
‘’Gönül gözünden sema''

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencileri ve öğretim görevlisi Salih Tiryaki’nin desteği ile yapılan ‘Gönül Gözünden Sema’ adlı fotoğraf sergi büyük ilgi gördü.

İletişim Fakültesi Galerisinde gerçekleştirilen sergiye Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkan Yardımcısı Av. Turgay Bilge ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Serginin küratörlüğünü yapan öğretim görevlisi Salih Tiryaki, serginin öğrencilere ait olduğunu ve bir çoğunun ilk sergisi olduğunu söyledi. Yaklaşık 15 öğrenci ile birlikte çalışmayı hazırladıklarını söyleyen Tiryaki, ’’Birkaç aylık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktı sergimiz ve binlerce fotoğraf arasından seçtik. Mutlu olduğumuzu söyleyebilirim birde 17 Aralık Şeb-i Arus yıl dönümüne yakın bir tarihte açtık sergimizi. Bzim açımızdan çok önemli bir hafta’’ şeklinde konuştu. Fotoğraf her geçen gün ilginin daha da arttığını ve bunun sosyal medyanın desteklediği bir alan olduğunu kaydeden Salih Tiryaki, mesajın çok basit bir şekilde fotoğraflar aracılığıyla verildiğini ifade etti. Fotoğrafların da tıpkı karikatürün yaptığı etkiyi yaptığına vurgu yapan Tiryaki, fotoğrafın ömrünün tükeneceğine inanmadığını ve çok fazla eğitici-öğretici özelliğinin ön plana çıktığını belirtti.

Fotoğrafa ilgi artıyor

Sergide yer alan gazetecilik ikinci sınıf öğrencisi Büşra Nur Çelik ise, okulda uygulamalı fotoğrafçılık dersi aldığını ve hocasının önerisi ile sema gösterimine gittiklerini ve bunun sonucunda bir sema sergisi açma fikrinin ortaya çıktığını söyledi. Sema gösterimini manevi açıdan fotoğrafa dökmenin zor ama bir o kadar da anlamlı olduğuna değinen Çelik, sergide kendisine ait iki fotoğrafının olduğunu ve sergiyi bir tecrübe olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Gazetecilik dördüncü sınıf öğrenci Numan Babacan, geçen yılda böyle bir sergi yaptıklarını ve bu ikinci sergisi olduğunu söyledi. Hazırladıkları eserlerin insanlara ulaşmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Babacan, Salih Tiryaki hocanın kendilerine büyük desteğini verdiğini ve özellikle de üniversite öğrencilerinin fotoğrafa gerekli anlamı ve önemi her geçen gün yüklediklerini belirtti.

Gazetecilik ikinci sınıf öğrencisi Ege Ural ise ilk sergisi olmasından dolayı heyecanlı olduğunu belirterek çalışma aşamasında Mevlana Kültür Merkezi’nde cumartesi günleri yapılan sema gösterilerini izlediklerini ve daha sonra sergide sergilemek için çektikleri fotoğraflardan bazılarını seçmeye karar verdiklerini anlattı. Kendisi gibi diğer arkadaşlarına da bu tecrübeyi yaşattığı için Salih Tiryaki hocaya teşekkür ettiğini ifade eden Ural, ’’Teknolojinin çok fazla ilerlemiş olması ve Photoshop gibi uygulamalardan dolayı fotoğrafın ele ayağa düştüğünü, fotoğrafa olan inancın azaldığını, özelliklede çok fazla photoshop kullanılmasından dolayı insanlar inanma konusunda tereddütte kalıyor’’ şeklinde konuştu.