Gönüller mutluluk sofrasında buluştu

‘Güneşli günler için herkes gülsün’ sloganıyla hareket eden Erenden Sonra topluluğu çocukların hayatında güzel izler bırakıyor.
Gönüller mutluluk sofrasında buluştu

Erenden Sonra Topluluğu ‘kimsesiz çocuklar mutlu olsun diye’ başlığı altında 90 kimsesiz çocuk için Meram Kahve Diyarında akşam yemeği etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan gönüllü her bir kişi birer çocuğun yemek ücretini karşılayarak onlarla sohbet edip eğlenceli dakikalar geçirdi.

gonuller-mutluluk-sofrasinda-bulustu-3.jpg

“GELECEĞİNE DÖNÜK HAYATLARINDA DA VARIZ”

Konya’daki Lösemili, kimsesiz, down sendromlu çocuklar ile 7 yıldır ilgilendiklerini ve onların geleceğine dönük hayatlarında da olduklarını söyleyen Erenden Sonra Topluluk Başkanı Musa Sonuç, “Aynı zamanda huzur evindeki yaşlılar ve şehit aileleriyle de ilgileniyoruz. Yaklaşık 200 kişiden oluşan bir ekip grubumuz var. Biz bir topluluğuz, dernek veya bir vakıf değiliz. Her hafta bu çocukları, şehit ailelerini ziyarete gidiyoruz. Bu yemek etkinliğimizde 90 tane çocuk vardı. 40 tanesi yabancı uyruklu çocuk 50 tanesi de Karatay sevgi evinden gelen çocuklardı. Sokaktan gelen çocuklar da var onları da sokak hakları platformu ya da çevredekiler sayesinde ayarladık. Sokaktaki çocukları da getirdiler. Bugün kimsesiz bir kız kardeşimizin nikahına gittik. Yani aralarında hala görüştüğümüz kardeşlerimiz var. Sadece o anlık değil devamlı olarak onların yanındayız. Onlarla, şehit ailelerimizle sürekli beraberiz. Onlarla bir arada olmak, hayatlarına dokunmak tarif edilemez bir mutluluk. Bir sevgi evine girdiğimde ya da onların olduğu bir ortama girdiğimizde hepsi koşarak gelip sarılmaları böyle bir his olamaz diyorum” ifadelerini kullandı.

gonuller-mutluluk-sofrasinda-bulustu-1.jpg

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ