Gönülleri fethetti! "Müslümanım, G.Saray'da..."

Galatasaray, Lassana Diarra transferine odaklanırken, Fransız futbolcu daha İstanbul’a gelmeden takdir toplayan bir harekete imza attı.
Gönülleri fethetti! "Müslümanım, G.Saray'da..."

Sarı-kırmızılılar, Marsilya ve Diarra ile anlaşırken, oyuncunun Lokomotiv Moskova ile arasındaki problemi çözmesini beklemeye koyulmuştu.

Moskova ekibinden izinsiz ayrıldığı için FIFA’nın 10 milyon euro ceza verdiği yıldız oyuncu, bu sorunu çözmek için uğraşırken, başka bir Rus kulübü Spartak 8 milyon euro karşılığında Lokomotiv ile anlaştı. Ancak Diarra Rusya’ya dönmek istemediğini yineledi.

Bu anlaşmanın sağlanmamasının gerekçesini Galatasaray Yönetimi’ne de anlatan Diarra, “Rusya bana hitap eden bir yer değil. Ben Müslüman bir futbolcuyum ve oradaki yaşantı beklediğim gibi olmadı. Bu yüzden Türkiye ve Galatasaray fikri bana cazip geliyor. Son yaşanan olaylar tedirgin etti ama her şey yoluna girdi. Derdim para kazanmak değil”dedi.

Öte yandan Sportif AŞ Üyesi Mehmet Özbek ile Sportif Direktör Cenk Ergün’ün Diarra ve menajeri ile yaptığı görüşmede paranın konuşulmadığı ortaya çıktı. Marsilya’da “İstediği kulübe serbest gidebilir” maddesi bulunan Fransız oyuncunun, Lokomotiv ile arasındaki sorunu çözmesinin ardından bir rakam talep edeceği bildirildi. Buna rağmen sarı-kırmızılılar 3 senelik sözleşme ve yıllık 4 milyon euroluk bir teklif hazırladı. Bonuslarla beraber Diarra’nın yıllık kazancı 5 milyon euroyu bulacak.

KAYNAK: MİLLİYET