Gönüllerin başkanı

Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir, hakkındaki iddialara belgeleriyle yanıt verdi.
Gönüllerin başkanı

SON İKİ GÜNDÜR YAŞADIĞINIZI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ? 

Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir hakkındaki iddialara belgeleriyle, dosyalarıyla, kayıtlarıyla yanıt verdi.“Bu olay bize Konya’da ne kadar sevildiğimizi de gösterdi” diyen Mustafa Özdemir, “Tam 19 yıl kurduk biz Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfını. Binlerce çifti evlendirdik, sadece Konya ve çevresinde değil tüm Türkiye’de hatta Dünyanın birçok yerinde. Tüm bu güzelliklerin ve hizmetlerin önünü almak için yapılan bir komplodur bu” şeklinde konuştu.

HAKKINIZDAKİ SÖYLENTİLER HAKKINDA NE DİYECEKSİNİZ?

“Kayıt dışı hiçbir işlemlerimiz hiç olmamıştır, bu nedenle bizim korkacağımız, çekineceğimiz, hiçbir şey olmamıştır.   28 Şubat sonrası Muhasebe kanunundaki değişiklikleri takip edemediğimiz için bürokratik bir hata sonucu böyle bir durum yaşandık,  yapılan bir küçük hatayı, bir büyük hizmeti engellemek için kullanmaya çalışıyorlar. Ancak biz tüm kayıtlarımızla her iddiayı en ince ayrıntısına kadar kayıt altında tutarız. Bu 1996’dan beri böyledir. Her müfettişin inceleyeceği gibi, her bağışçımız, her basın mensubu da istediği şekilde inceleyebilir, kayıtlarımızı. Ancak bu haberi yapanlar sorma gereği bile hissetmeden böyle bir girişimde bulundular. Sorsalardı öğrenirlerdi gerçeği”  

SİZİ NASIL ETKİLEDİ BU AÇIKLAMALAR?

“Sadece bu yıl içinde şu ana kadar 524 çifti evlendirdik, hizmetlerimiz artık Konya sınırlarını çoktan aşmıştır. 81 ile hizmet götürdük hatta bunun dışında bir çok ülkede insanlara “hayır” götürüyoruz.  Bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmaları aynı şevk ve gayretle yapmaya devam edeceğiz. Vakıf Genel Başkanlık sıfatını kullanabilmesi için Şubesi olması gerekiyormuş. Şubeniz yoksa Mütevelli Heyet Başkanlığı unvanını kullanmanız gerekiyormuş. Biz ise hala Genel Başkanlık unvanını kullanıyorduk. Bir arkadaşımız, bizi şikâyet etmiş.

BU İDDİALARIN AMACI NEYDİ SİZCE?

Aslında onların hedefi vakfımızı kayyuma devrettirmekmiş ama kayıt dışı tek işlem bulamadılar, bir tek Genel Başkanlık adına kullanılan 98 bin liranın ödenmesini istediler. Biz de bunu yaptık.  Başaramadılar, hizmetlerimizi engelleyemediler, gençleri sevindirmeye devam edeceğiz. Vakfımız kayyuma devredilmedi, bizler buradayız, Saffet Hocam Mütevelli Heyet Başkanlığından ayrıldı, ben oraya geçtim, Saffet Hocamda Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı oldu.  Biz görevimizi yapmaya devam edeceğiz.”

SİZİN BU KONUDA KARŞI AÇIKLAMANIZ NE OLACAK?

“Lütfen bağışçılarımız gelsin Vakfımızı denetlesin, bir tek yanlış yok, zaten bu denetçinin raporuna da işledi. Biz işte bu kadar net olmamızdan dolayı Rabbimize Şükrediyoruz. Vakfı kurarken 3 tane saç ayağı oluşturduk. Birisi ilim adamlarıydı. Saffet Köse, Ali Öge gibi çok değerli Hocalarımızı Vakfımıza davet ettik. Sağ olsunlar bizimle birlikte oldular hep hocalarımız. Onlar hem ilmi katkılarda bulundular, vakfımıza vizyon verdiler, hem de vakfımızın çok sistemli olmasını sağladılar. 2. ayak bağışçılarımızdı, onlar bize bağışlarda bulundular ve her zaman Vakfımızın güçlü olmasını sağladılar. 3. ayak ise medyamızdı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki Resepsiyona Konya’dan 2 kişiyi davet etti, birisi biziz. Başbakanlık sivil toplum kuruluşlarına üstün hizmetlerinden dolayı sadece 3 vakfa ödül verdi, bu 3 vakıftan birisi Mehir Vakfı. Biz çalışmalarımızı bundan sonrada bundan önce olduğu gibi aynı gayretle devam ettireceğiz. Bunu herkes böyle bilsin.”