Google, Flash'ı uçuruma itiyor

Google, Chrome 55 sürümüyle Flash Player'in izlerini yavaşça siliyor. Google Chrome, sürekli takılan ve hata veren Flash yerine son birkaç sürümünde HTML5'e ağırlık vermişti. Artık Chrome'da Flash öğeleri için ekstra çalıştırma izni talep edilecek.
Google, Flash'ı uçuruma itiyor

Google, kademeli olarak Flash'ı bitirmeye devam ediyor. Son birkaç sürümüyle Flash'tan giderek uzaklaşan ve HTML5 desteğini arttıran Google, Chrome 55 sürümüyle Flash ile arasına biraz daha mesafe koydu.

Bildiğimiz üzere artık birçok internet sitesi HTML5 kullanıyor. Zira Flash'ın geri kalan yazılımı artık kullanıcıların başına dert olmayı başlamıştı. Sürekli takılan, hata ve uyarı veren Flash'a karşı çoğu internet sitesi HTML5 tercih ediyor.
Google, Chrome 55 sürümüyle Windows, Mac OS ve Linux'ta HTML5'i varsayılan olarak ayarladı. Hali hazırda HTML5 kullanılan en popüler siteler şu şekilde sıralanıyor:

1- YouTube.com

2- Facebook.com

3- Yahoo.com

4- VK.com

5- Live.com

6- Yandex.ru

7- OK.ru

8- Twitch.tv

9- Amazon.com

10- Mail.ru

Bundan böyle Chrome 55'te HTML5 desteği olmayan siteler için Flash öğeleri için ekstra çalıştırma talebi istenecek. Google'ın, gelecek Chrome sürümlerinde Flash'tan giderek uzaklaşacağı ve tamamen bağlantısını keseceği ifade ediliyor.
Yeni Şafak
Bildiğimiz üzere diğer internet tarayıcıları da benzer yolu ilerliyor. Geride bıraktığımız aylarda Mozilla Firefox'un da Adobe Flash'ı kaldırmaya hazırlandığı açıklanmıştı.