Gördes’te haşere ile mücadele devam ediyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yürüttüğü haşere ile mücadelesine Gördes'te devam etti.
Gördes’te haşere ile mücadele devam ediyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yürüttüğü haşere ile mücadelesine Gördes'te devam etti. Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt, ilçede özellikle karasinek noktasında sıkıntı yaşandığına dikkat çekerek, "Hayvan barınakları ve tüm parklarımıza karasinek tuzakları asıldı. Ayrıca merkez destekli 11 ekibimiz karasinek üreme alanları olan çöp depolama alanı ve tüm gübrelik alanlarda Mist-Blower cihazı ile karasinek mücadelesi gerçekleştirdi" dedi.

Haşere ile mücadele kapsamında gece gündüz ilaçlama çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede çalışma başlattı. Şubat ayının ikinci haftasından itibaren haşere ile mücadele çalışması yürüttüklerini ifade eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt, Gördes'te kamu alanlarında aileleri ile birlikte zamanlarını değerlendiren vatandaşların rahatı ve huzuru için gece ilaçlamaları gerçekleştirdiklerini söyledi. İlçe genelinde yürütülen ilaçlama hizmetleri kullanılan ürünlerin etkinlik süreleri dikkate alınarak ve alandaki karasinek türlerine göre uygun biyosidal ürün ile gerçekleştirildiğini belirten Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, "İlçemizde son günlerde yaşanan karasinek popülasyonunun önüne geçmek adına hayvan barınakları ve tüm parklarımıza karasinek tuzakları asılmıştır. Ayrıca merkez destekli 11 ekibimiz karasinek üreme alanları olan çöp depolama alanı ve tüm gübrelik alanlarda Mist-Blower cihazı ile karasinek mücadelesi gerçekleştirdi" dedi. Aykurt, ilçede yoğun bir şekilde oluşan karasineklerin hayvancılık yapan vatandaşlara ait gübrelik alanlardan kaynaklandığını ve alanda tespit edilen karasineklerin uçuş mesafeleri ile popülasyon yoğunluğu dikkate alındığında çevreyi etkileyecek bir sorun teşkil ettiğini dile getirdi.

"Vatandaşlarımız duyarlı olmalı"

İlaçlama hizmetlerinin daha etkin yürütülebilmesi için üreme kaynaklarının kontrolünde vatandaşlara da büyük görev düştüğünü dile getiren Aykurt, "İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın da alacağı bazı tedbirlerle karasinek üremelerinin önüne geçilebilir. Özellikle hayvancılık ile geçim sağlayan vatandaşlarımızın gübre çukurları oluşturup hayvan pisliklerinin üzerlerini örtmeleri büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Gördes’te haşere ile mücadele devam ediyor

Gördes’te haşere ile mücadele devam ediyor

Kaynak: