'Görevden ayrılmamın FETÖ ile ilgisi yok!'

PETKİM eski Varlık Yönetimi Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Aslan, "Görevden ayrılmamın bahse konu operasyonlar (FETÖ) ile uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır" dedi.
'Görevden ayrılmamın FETÖ ile ilgisi yok!'

Petkim Petrokimya Holding AŞ (PETKİM) eski Varlık Yönetimi Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Ali Ekrem Aslan, bugün görevinden ayrılmasına ilişkin, "Görevden ayrılmamın bahse konu operasyonlarla (FETÖ) uzaktan yakından ilgisi bulunmuyor, 24 yıldır hizmet ettiğim şirketimden FETÖ operasyonu nedeniyle gözaltında bulunan eski Genel Müdür Sadettin Korkut'un tasarrufu ile daha önceden görevden el çektirildim." açıklamasında bulundu.

Ali Ekrem Aslan, PETKİM'in, Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) iş sözleşmesinin sona erdirilmesiyle ilgili yaptığı duyurunun, bazı basın organları tarafından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkilendirilmesi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Aslan, açıklamasında, PETKİM'de yaklaşık 24 yıldır görev yaptığını ve bunun son 5 yılında Varlık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştığını hatırlattı.

Bu görevinden 5 Ağustos 2016 itibarıyla ayrıldığını belirten Aslan, "Kamuoyumuzun bildiği ve yakından takip ettiği gibi FETÖ ile mücadele kapsamında 27 Temmuz 2016 günü Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut gözaltına alınmıştır. Daha sonra şirketin farklı departmanlarında çalışanlar gözaltına alınmıştır. Görevden ayrılmamın bahse konu operasyonlar ile uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Bu noktanın altını önemle çizmek istiyorum. 24 yıldan bu yana büyük bir şan ve şeref ile hizmet ettiğim şirketimden halen FETÖ operasyonu nedeniyle gözaltında bulunan eski genel müdürün tasarrufu ile daha önce görevden el çektirildim." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yerli üretimin artması ve petrokimya konusunda dışa bağımlılığın azalması konusunda bugün gerçekleşmekte olan rafineri-petrokimya-lojistik-enerji entegrasyon çalışmalarının her aşamasında bulunmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Aslan, söz konusu çete ve terör örgütüyle bağlantılı kim varsa Türk yargısı önünde hesap vereceğini ve bir daha 15 Temmuz ve benzeri hainliklerin asla yaşanmayacağını belirtti.