Görevlendirme yapılan Akdeniz Belediyesi parklara şehit isimlerini verdi

Akdeniz Belediye Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk:- "Vatan için şehit olan askerlerimizin ismini yaşatmak, şehit ailelerimize de sahip çıkmak en büyük sorumluluklarımızdan birisidir"
Görevlendirme yapılan Akdeniz Belediyesi parklara şehit isimlerini verdi

MERSİN (AA) - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'in Akdeniz Belediyesi, yeni yaptığı 2 parka, Jandarma Sağlık Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker ve Jandarma Er Kemal Karaaslan'ın isimlerini verdi.

Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, terör örgütleriyle çıkan çatışmalarda şehit olan askerlerin isimleri, yeni yapılan veya baştan sona yenilenen parklara verilerek yaşatılıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Civanyaylağı Mahallesi'nde yapılan parka, 2016 yılında Şırnak'ta şehit olan Jandarma Sağlık Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker'in adı verildi. Ayrıca parka şehidin ailesi tarafından da bir çeşme yaptırıldı.

Yine Karaduvar Mahallesi'nde yenilenen parka da 2016 yılında Mardin'in Ömerli ilçesinde şehit olan Jandarma Er Kemal Karaaslan'ın adı verildi.

- "Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akdeniz Belediye Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk, terörle mücadele sırasında kahramanca çarpışarak şehit olan askerlerin adlarını ilçedeki parklara vererek isimlerini ve anılarını yaşattıklarını belirtti.

Bir nebze de olsa şehitler ve şehit ailelerine vefa borcunu ödemeye çalıştıklarını bildiren Pamuk, şunları kaydetti:

"Vatan için şehit olan askerlerimizin ismini yaşatmak, şehit ailelerimize de sahip çıkmak en büyük sorumluluklarımızdan birisidir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır. Şehit olan vatan evlatlarımızı her daim anmak ve isimlerini sonsuza dek yaşatmak adına, belediye olarak bu anlamda ilkesel bir karar aldık. Terör örgütlerine yönelik operasyonlarda şehit olan askerlerimizin isimlerini ve onların hatırasını sonsuza dek yaşatmak bizim asli görevimizdir."

Pamuk, belediye olarak bundan sonra da yaptıkları parklara, şehitlerin ismini vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Kaynak: