Görme engelli öğretmen öğrencilerini hayata hazırlıyor

Trabzon'da görme engelli 22 yaşındaki Şeyma Bulut, hayalindeki psikolojik danışmanlık ve rehberlik mesleğini yaparak öğrencilerini hayata hazırlamanın mutluluğunu yaşıyor.
Görme engelli öğretmen öğrencilerini hayata hazırlıyor

 Trabzon'da görme engelli 22 yaşındaki Şeyma Bulut, hayalindeki psikolojik danışmanlık ve rehberlik mesleğini yaparak öğrencilerini hayata hazırlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Doğuştan görme engelli Bulut, Trabzon'da eğitim görebileceği okul bulunmadığı için ailesi ile Çanakkale Gelibolu'ya taşınmak zorunda kaldı. Gelibolu'da görme engelliler ilköğretim okuluna giden Bulut, daha sonra anadolu lisesini kazandı.

Lise hayatına da kaynaştırma eğitim ile devam eden Bulut, karşısına çıkan engellere aldırış etmeden Karadeniz Teknik Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünü kazandı.

Bunun üzerine ailesi ile tekrar Trabzon'a yerleşen Bulut, yakınlarının da desteği ile zorlu geçen 4 yılın ardından lisede hayalini kurduğu psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden diploma aldı.

Ortahisar ilçesindeki Yeşiltepe İlkokulu'nda görevini sürdüren Şeyma Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört kız kardeş olduklarını ve ailesinde kendisinden başka görme engelli bulunmadığını söyledi.

Bulut, pes etmeyi hiç düşünmediğini vurgulayarak, ''Her şeyi kendi çabalarımla aştım. Başından beri bir hedefe konsantre oldum. Benim bir amacım vardı ve onun için karşıma çıkan olumsuzluklara her zaman çözüm üretmeye çalıştım. Emek harcayan herkesin bir şekilde başarılı olabileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.