Görme engelli öğretmen yamaç paraşütü yapıp, kaval çaldı

Görme engelli Türkçe öğretmeni azmi sayesinde birçok üflemeli çalgıyı çalmayı başarırken, bu kez de binlerce metre yükseklikte yamaç paraşütüyle uçarken çoban kavalını çaldı.
Görme engelli öğretmen yamaç paraşütü yapıp, kaval çaldı

Antalya'da Elmalı Ali Mumcu Ortaokulu'nda görme engelli Türkçe Öğretmeni Selami Çiftçi "Öğrenmeye Engel Yok” sloganını sürdürüyor. Doğuştan görme engelli olan Selami Çiftçi, azmi sayesinde üniversiteyi bitirerek Türkçe öğretmeni olmayı başardı. Teknolojiyi sonuna kadar kullanarak, akıllı telefon ve bilgisayarda çalışmalar yaparak, sosyal paylaşım sitelerini de kullanabilen Çiftçi, müzikle de ilgileniyor. Birçok üflemeli müzik aletini çalarak, yine gittiği seminerlerde kısa müzik dinletisi de sunuyor. Müzik dinletisini bu kez paraşütle atlayarak yaşamak isteyen Türkçe öğretmenine, paraşüt pilotu Cihan Yavuz yardımcı oldu. Babadağ'ın zirvesinden paraşütle tandem (ikili) uçuş gerçekleştirildi. Havada çoban kavalını çalan Selami Çiftçi böylece açık havanın tadını çıkardı.

Çiftçi, yere indikten sonra bir açıklama yaparak, "Hayatta üretken olmak, yaşama pozitif yönden bakmak gerekir. Öğrenmek isteyene engel yok. Bunun örneği karşınızda duruyor. Zorluklar aşılmak için vardır. İnsan eğer gerçekten çok isterse bütün zorlukları yenebilir. Ben hiç görmeyen biri olarak yaşamaktan mutluluk duyan biriyim. Manzaranın güzelliğini kendi gözlerim ile göremesem de bu heyecanı hissetmek çok güzel" dedi.