Görme engelliler için "Konuşan Kütüphane"

Görevlendirme yapılan Batman Belediyesinin desteğiyle görme engellilere yönelik "Konuşan Kütüphane" açıldı - Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy: - "Kütüphane ile engelli kardeşlerimiz dünya ile daha iyi entegre olacaklar. Herkes üstüne düşeni yapar
Görme engelliler için "Konuşan Kütüphane"

BATMAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Batman Belediyesinin desteğiyle görme engellilere yönelik "Konuşan Kütüphane" hizmete girdi.

Batman Belediyesince, Ziya Gökalp Mahallesi Türkiye Görme Engelliler Derneği bünyesinde 10 özel bilgisayardan oluşturulan "Konuşan Kütüphane"nin açılışı, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ve Dernek Başkanı Adnan Sapancı tarafından yapıldı.

Vali Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye'de sosyal devlet anlayışı içerisinde engelli vatandaşlara devletin ve hükümetin ciddi destek verdiğini söyledi.

Engellilerin toplumun bir parçası olduğunu vurgulayan Deniz, şunları kaydetti:

"Bu hepimizin anayasal, vicdani ve sosyal görevi çünkü yüzde 10'luk bir insan diliminden söz ediyoruz. Bu az bir rakam değil. Önemli olan empati kurmak. Onların yerine kendimizi koyduğumuz zaman birçok engelin çözüldüğünü görürüz. Onun için vücut engeli önemli değil öncelikle insanların yüreğinde, vicdanında engel olmasın. Son yıllarda özellikle her türlü desteği sağlıyoruz. Belediyemize teşekkür ediyorum. Burada engellilerimiz imzalanan protokolle Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Kütüphanesi'ne de ulaşabilecekler."

-"Allah vicdan ve gönül engeli vermesin"

Aksoy da belediye olarak yıllarca ihmal edilmiş engelli vatandaşlara yönelik her türlü desteği verdiklerini, engellilerin toplumun bir parçası olduğunu kaydetti.

Engellilerin önündeki engellerin kaldırılması için kamu kurumlarının yanı sıra toplumun tüm kesimlerine görevler düştüğünü dile getiren Aksoy, "Derneğimizle yaptığımız iş birliği ile önemli bir sorunu çözmüş olduk, mutluyuz. Kütüphane ile engelli kardeşlerimiz dünya ile daha iyi entegre olacaklar. Eğitimlerine de katkı sağlayacağız. Herkes üstüne düşeni yaparsa bütün engeller aşılır. Allah vicdan ve gönül engeli vermesin." dedi.

Dernek Başkanı Sapancı ise, derneğin kurulduğu 1998 yılından bu yana böyle bir yer açmak için çaba gösterdiğini anımsatarak, 20 yıl sonra kütüphane rüyalarının gerçek olduğunu aktardı.

Sapancı, "Uzun süredir üniversite, lise ve ilkokulda okuyan çocuklarımızın çalışabileceği bu gibi ortamların olmayışından şikayetçiydik. Ciddi sıkıntılar çektik. Belediyemiz ile yaptığımız görüşme neticesinde 10 bilgisayar derneğimize hibe edildi. Bu bilgisayarlar aynı zamanda çeşitli ekran okuma programlarıyla desteklenmiş." ifadelerini kullandı.



Kaynak: