Görme engelliler kayakta engel tanımadı

Kars'ta, "Kayakta Engel Tanımıyoruz" Projesi kapsamında bir araya getirilen bir grup görme engelli, antrenörler gözetiminde Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayak yapmanın mutluluğunu yaşadı.
Görme engelliler kayakta engel tanımadı

Kars'ta, "Kayakta Engel Tanımıyoruz" Projesi kapsamında bir araya getirilen bir grup görme engelli, antrenörler gözetiminde Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayak yaptı.

Türkiye'nin gözde kış turizm merkezleri arasında yer alan Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde yer alan Ekinata Grand Toprak Otel Sahibi Asaf Avcı, görme engellilerin kayak yapması için "Kayakta Engel Tanımıyoruz" sloganıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Bu proje çerçevesinde ülkenin çeşitli illerinde faaliyet gösteren görme engellilerin dernekleriyle irtibata geçilip görme engelliler Kars'a davet edildi.

"Kartopu oynamak ve yürüyüşten başka bir şey yapmamıştım"

Kente gelen görme engelliler daha sonra Cıbıltepe Kayak Merkezine getirilerek burada kayak antrenörleri gözetiminde kayak yaparak keyifli anlar yaşadı.

İstanbul Bakırköy Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER) Genel Sekreteri Perihan Pala, gazetecilere yaptığı açıklamada, görme engelli bir grupla davet üzerine Sarıkamış'a geldiklerini belirterek, "Doğu'ya ilk defa geldim ve kayakla da ilk defa tanıştım, hocalarımızın sayesinde kayak yapabileceğimizi umuyorum. Şimdiye kadar kartopu oynamak ve yürüyüş yapmaktan başka bir şey yapmamıştım. İlk defa böyle bir kayak merkezine geldim, benim için çok heyecan verici." dedi.

Görme engellilerden Oğuz Taşdemir ise 25 yıl önce Kars'tan Amasya'ya giderken otobüsle geçirdiği trafik kazasında gözlerini kaybettiğini hatırlatarak, "Karslı olduğum halde kayak bilmiyordum ancak şimdi öğrenmeye geldim. Asaf Avcı bey ve tüm ekibine bu mutluluğu biz yaşattıkları için teşekkür ediyorum." diye konuştu.