Görmeyenleri koruma derneği Çanakkale ve Bursa’yı gezdi

Görmeyenleri koruma derneği Çanakkale ve Bursa’yı gezdi

Karatay Belediyesi  sosyal faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi ile Birinci Dünya Savaşında Türk milletinin bir destan yazdığı ve dünyaya meydan okuduğu tarihi Gelibolu yarımadasındaki manevi atmosferi yaşatmak ve tarih bilinicine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Çanakkale-Bursa gezisine katılım oldukça fazlaydı. 

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Başkanı Veli Özağan konuşmasında Çanakkale gibi manevi bir iklime sahip şehri göremeseler bile şehit kanları ile sulanmış toprağını hissetmenin mutluluğunu yaşayacaklarını belirtti. Özağan, düzenlenen etkinlik için Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye teşekkür etti. 
İki gün süren ve rehberler eşliğinde düzenlenen gezi boyunca ilk gün Çanakkale’de Eceabat, Tarihe Saygı Parkı, Kilit Bahir Kalesi, Havuzlar Şehitliği, Tabyalar, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı, Alçıtepe Köyü, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği ve Conkbayırı ziyaret edildi. İkinci gün Bursa’ya hareket eden 50 kişilik grup burada Tophane, Orhan Gazi Türbesi, Osman Gazi Türbesi, Şehitler Anıtı, Saat Kulesi, Bursa Seyr-i Tophane, Ulu Cami, Kapalı Çarşı, Koza Han, Emir Sultan Camii ve Türbesi ile Yeşil Camii ve Türbesi’ni ziyaret ettiler.  Gezi ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, anasını, babasını, eşini, kundaktaki ve hatta doğmamış çocuğunu arkasında bırakarak gözünü kırpmadan cepheye koşan ve eşi görülmemiş bir şekilde kahramanca savaşan 253 bin vatan evladımızın yattığı Çanakkale'yi her vatandaşımızın mutlaka ziyaret etmesi gerektiğini vurgulayarak, geziyi düzenlemedeki temel amaçlarının Çanakkale'deki manevi atmosferi  yaşatmak olduğunu dile getirdi. Başkan Hançerli, "Bu tarihi yarımadamızda yaşananları hiçbir zaman unutmamak ve unutturmamamız gerekir." dedi. Başkan Hançerli son olarak Çanakkale'de şehitlik mertebesine erişmiş olan askerlerimizin vatan sevgisi gibi bizim de vatanımızı onlar gibi sevmemiz ve sahip çıkmamız gerektiğini ifade etti. 

Geziden oldukça memnun olan Görmeyenleri Koruma Derneği üyeleri Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye kendilerine bu imkanı verdikleri ve böyle bir gezi programı düzenledikleri için memnuniyetlerini dile getirdiler.