Görmez: Çocuklarımızın her birisi en kıymetli misafirimdir

Görmez: Çocuklarımızın her birisi en kıymetli misafirimdir

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Annelerimizin, babalarımızın bize emanet ettiği güzel çocuklarımız, benim her birisi en kıymetli misafirimdir. Her birisini camilerin kapısında tebessüm ederek, sevinçle, güler yüzle karşılayalım." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığında, yaz Kur'an kurslarının başlaması dolayısıyla açılış programı düzenlendi.

Türkiye Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma birincisi Hamza Mustafa Aktoprak'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri BaşkanıMehmet Görmez, başkanlığın sayılamayacak kadar pek çok alanda millete, topluma ve insanlığa hizmetleri bulunduğunu söyledi.

"Bu hizmetler içinde en önemsediğim hizmetlerden biri, her sene düzenlediğimiz yaz kurslarımızdır. Çünkü bütün hizmetlerimiz daha çok bugünü inşa etmeye yöneliktir. Ama bu hizmet, yaz kurslarımız, milletimizin geleceğini inşa eder." diye konuşan Görmez, bilgi, duygu birlikteliği inşa ettiği için yaz kursları hizmetinin çok önemli olduğunu bildirdi.

Kur'an kursu öğreticilerine, hocalarına da seslenen Görmez, Allah'ın kitabını öğretmenin de güzel bir nimet olduğunu belirtti.

Onlardan, kendilerini çocuklara adayarak, Allah'ın kitabını, peygamberin hayatını, inancın temel ilkelerini en güzel şekilde öğretmelerini isteyen Görmez, "Annelerimizin babalarımızın bize emanet ettiği bu güzel çocuklarımız, benim her birisi en kıymetli misafirimdir. Her birisini camilerin kapısında tebessüm ederek, sevinçle, güler yüzle karşılayalım ve onlarla dost, arkadaş olalım, güler yüzü onlardan eksik etmeyelim." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdür Ali Erbaş ise kurslarla ilgili bilgi verdi.

Yaklaşık 115 bin öğreticinin görevli olduğunu belirten Erbaş, yaş ve seviye farkları göz önünde bulundurularak hazırlanan kursların "sevgi" temalı olacağını bildirdi.