Göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı:17 ölü

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DKC) başkenti Kinşasa'da göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3'ü polis 17 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
Göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı:17 ölü

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DKC) başkenti Kinşasa'da göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3'ü polis 17 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kinşasa'da muhaliflerin çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi, Devlet Başkanı Joseph Kabila'yı protesto için gösteri düzenledi.

Kabila'nın anayasal görev süresinin bitimi olan 19 Aralık'tan önce yönetimden ayrılması talebiyle düzenlenen ve resmi makamlardan izin alınan gösteriye, bazı önde gelen muhalif isimlerin de katıldığı belirtildi.

Güvenlik güçlerinin, araç lastiği yakarak yolları kapatmaya çalışan göstericilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı bombayla müdahale ettiği gösteride, polis ile protestocular arasında arbede yaşandığı ifade edildi.

Resmi açıklamalarda, olaylar sırasında 3 polis ve 14 eylemcinin hayatını kaybettiği duyurulurken, muhalifler en az 25 göstericinin yaşamını yitirdiğini aktardı.

Öte yandan DKC İçişleri Bakanı Evariste Boshab, başkentte düzenlediği basın toplantısında, eylemi gerçekleştirenlerin resmi makamların gösteri için verdiği iznin dışına çıktığını savundu.

Polisin özel ve kamu binalarını yağmalamaya başlayan protestoculara karşı koyduğunu ifade eden Boshab, Kinşasa'da ayaklanma yaşandığını, silahlı kişilerin devlet kurumlarına saldırdığını kaydetti.

DKC'nin aynı nedenle gösterilere sahne olan Goma, Bukavu, Kisangani, Kindu ve Kalemie kentlerinde de benzer görüntülerin yaşandığı bildirildi.