Göz kırpmadan nöbete devam

15 Temmuz Cuma gecesinden bu yana meydanlarda demokrasi nöbetinde bekleyen halk kutlu direnişine devam ediyor. Gözünü kırpmadan meydanlarda sabahlayan vatandaşlar ortalık durulana kadar nöbete devam edeceklerini söylüyor.
Göz kırpmadan nöbete devam

“gelecegimize-mudahale-ettirmeyiz”.jpg

“GELECEĞİMİZE MÜDAHALE ETTİRMEYİZ”

Darbe girişimi olarak adlandırılan FETÖ’nün gerçekleştirdiği operasyonun aslında büyük bir kalkışma olduğunu söyleyerek açıklamalarına başlayan AK Parti Meram Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir, “Öncelikle halkımıza büyük geçmiş olsun diyoruz. Bu başımıza gelen musibet ismi her ne kadar darbe olsa da tarihimizde şimdiye kadar karşılaşmadığımız büyük bir kalkışmadır. Zira bir önceki darbelerde hedef hükümetti. Hükümeti devirebilmek ve yerine geçebilmek için adımlar atılmıştı. Ama şu süreçte yaşadığımız olaylara bakacak olursak tamamen halkın canına, malına, ülkenin geleceğine ve bütün siyasi partilerin tamamına odaklanmış, 78 milyona karşı bir harekâttır. Canileri esefle kınıyoruz. İnşallah rabbim bizleri bu işin içinden hayırlısıyla çıkmayı nasip eder. Halkımız zaten vermiş olduğu destansı karşılıkla bu işi tamamen ortalıktan yok etmiştir. Bizler de darbe girişiminin 6.gününde Mevlana Meydanı’nda nöbetimizi tutmaya devam ediyoruz. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize vereceği ikinci bir emre kadar sokaklarda meydanlarda nöbetimize devam edeceğiz.  Bizler hiçbir zaman Türk milleti olarak birliğimize, geleceğimize müdahale ettirmedik. İnşallah bu süreçten sonra da dimdik durarak hükümetimize, devletimize sahip çıkarak geleceğimizi koruyacağız” ifadelerini kullandı.

“hala-eski-turkiye’nin-var-oldugunu-saniyorlar”.jpg

“HALA ESKİ TÜRKİYE’NİN VAR OLDUĞUNU SANIYORLAR”

Darbecilerin hala eski Türkiye’nin var olduğunu zannettiğini ifade eden Hüseyin Cengaver Alp, “1980’da halk darbeye tepki göstermemekle kalmamış hatta alkışlamıştı. Ama bundan sonra bilinçli halkımız darbenin karşısında olur. Onun için bunu yapanların cezalandırılmasını istiyoruz. Halkın da idam kararının gelmesi için büyük bir isteği var. İnşallah meclisimiz bu yönde bir karara varır. Konya halkımız da bu konuda diğer vilayetlerimizdeki halklar gibi çok büyük duyarlılık gösterdi. Her gün meydanlardaki kalabalıklar artarak devam ediyor. Vatandaşlarımız parti gözetmeksizin tek bir yumruk halinde bu darbeye dur dedi. Bu sürecin ardından ülkemizi güzel günlerin beklediğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“kendi-kazdiklari-kuyuya-kendileri-dustuler”.jpg

“KENDİ KAZDIKLARI KUYUYA KENDİLERİ DÜŞTÜLER”

“Vatanımız için Mevlana Meydanı’nda toplandık” diyen Ahmet Kabakyel, “Biz Karamanlıyız ancak milli iradeye sahip çıkmak için buraya geldik. Darbeye teşebbüs edenler kendi kazdıkları kuyuya kendileri düştüler. Bu girişimi başaramadıkları için çok memnun olduk. Milletimizin refahı için dua ediyoruz. Halkımıza teşekkür ediyoruz. Eğer bizler birlikte olmasaydık daha kötü senaryolarla karşı karşıya kalabilirdik. Milletimizi yıldıramayacaklar. Konya şehri kendi memleketimiz gibi. Bu tür olaylarda birlik beraberliğin sağlandığı Konya halkına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu dakikadan sonra hiçbir darbe girişimi başarılı olmayacaktır. Yakalanan hainlerin de idamını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ne-cektiysek-vatan-hainlerinden-cektik”.jpg

“NE ÇEKTİYSEK VATAN HAİNLERİNDEN ÇEKTİK”

Darbe girişiminde bulunanların asılması gerektiğini söyleyen Fahrettin Horzum, “Bu işin başka çıkar yolu yok. Bugüne kadar ne çektiysek bu vatan hainleri yüzünden çektik. Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye hayal edemiyoruz. Allah ona uzun ömürler versin. Sağcı-solcu ayırt etmeksizin halkımızın ve basınımızın bütünleşmesi çok güzel oldu. Vatanımız için her şey feda etmeye hazırız. Yeter ki ülkemize, milletimize bir zarar gelmesin. Darbe girişiminin haberini televizyondan öğrendik fakat hiçbir korkuya kapılmadık. Çünkü başımızda bir reisimiz var ve o bu durumun çözümünü bulur dedik. Halkı meydanlara çağırarak ne kadar akıllı bir insan olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. O gece sabaha kadar nöbetteydik” dedi.

“olesiye-kadar-bunlarla-carpisiriz”.jpg

“ÖLESİYE KADAR BUNLARLA ÇARPIŞIRIZ”

Darbe girişiminde bulunanların ülkede barındırılmamaları gerektiğini söyleyen Yunus Zıpır, “Bu darbeye teşebbüs eden hiç kimseyi beslemeyeceksin. Bu saatten sonra onlara verilecek ekmek de su da haramdır. Bunları idam etmek gerekir. Bu yapıya mensup insanlardan ne millete ne de devlete hayır gelir. Eğer icap ederse ölesiye kadar bu insanlarla çarpışırız. Yeter ki devletimize zarar gelmesin. Bunları temizlemeyi başaracağız” şeklinde konuştu.

“halk-demokrasiye-sahip-cikti”.jpg

“HALK DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI”

Darbe başarılı olsaydı Türkiye’yi çok kötü senaryoların beklediğini ifade eden Mehmet Batdal, “Allah’a hamd olsun darbe girişimi başarısız sonuçlandı. Eğer amaçlarına ulaşmış olsalardı devletimiz yok olmaya doğru gidecekti. İnşallah bunu yapan hainler cezalarını çekerler. Konya halkına da burada birlikte vatanını savunduğu için teşekkür ediyorum. Halk demokrasiye sahip çıktı. Biz her türlü bedele razıyız ancak hainlerin bir an önce idam edilmesini istiyoruz” dedi.