Hasan Mutluoğlu

Hasan Mutluoğlu

GÖZ YAŞI

GÖZ YAŞI

Suriye’de yapılan acımasız ve hunharca katliam, imanlı her müslümanın, insani duygu/sevgi sahibi her insanın vicdanını sızlattı. Televizyon haberlerinde, gazetelerde yayımlanan fotoğraflara bakmaya yüreğim dayanamadı.

Maalesef, sayın başbakanımızın döktüğü, samimiyetinden şüphe edilmemesi gereken göz yaşlarını dökemediğimi itiraf etmeliyim.

Mısır’da, Suriye’de olup bitenler karşısında tepkisiz kalan Müslümanların imanından şüphe edilmesi gerekir.

Milli şairimizin şu dizeleri olması/yapılması gerekenleri ne güzel ifade ediyor:

“Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırma da geç git, diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu
...”

Çağımızın vampirleri, Müslüman kanı ile beslenmekte. Maalesef, şuursuz ve izansız Müslümanlar, zalimlerin emellerine hizmet etmekte yarışıyorlar.

Tarihte olduğu gibi, şimdi de olanlar tarihte lanetle anılacaklar. Bu dünyanın ötesinde gerçek hayat, inana Müslümanların tek ve en yüce teselli kaynağı.

Direnenlere, zulme dur demeye çalışanlara, şehitlik mertebesine ulaşanlara  “SELÂM” olsun.

Zalimlere, akan kanı durdurmaya, bütün dünyanın dikkatini çekmeye uğraşanlara, samimi göz yaşını dökenlere ”SELÂM” olsun.

Zalimlerin akıbetleri ile alakalı Allah(c.c) Kur’a-nı Kerimde bakın nasıl buyuruyor:

“O zulmedenler, azabı görecekleri zaman bütün kuvvetin Allah'a ait olduğunu ve Allah'ın azabının gerçekten çok şiddetli bulunduğunu keşke anlasalardı. (BAKARA/165)”

Zalimler için böyle. Peki Müslümanlar için, bu durumla alakalı uyarıları yeterince biliyor muyuz? Buyurun; beraberce okuyalım ve tefekkür edelim.

“Bedir'de düşmanı) iki katına uğrattığınız bir musibet (Uhud'da) size çarpınca mı: "Bu nereden" dediniz? De ki: "Bu başınıza gelen kendinizdendir". Şüphesiz Allah her şeye kâdirdir. (AL-İ İMRAN/165

Dünyanın bu ilgisizliği, BM teşkilatının ilgisizliği, mazlum milletleri harekete geçirmeli. Sayın Başbakanımızın dediği gibi kendi teşkilatlarını kurmalı. Zulme, haksızlığa karşı mücadelelerini birlikte yapmalılar.

MAZLUM MİLLETLER TEŞKİLATI adı altında teşkilatlanarak dünya birliği sağlanabilir. Türkiye bu işin öncüsü veya takipçisi olabilir. Böyle bir iradenin oluşmasında, Türk yöneticilerinin yeterli olduğuna inanıyorum.

Nazlı Ilıcak’ın makalesinde hoşuma giden cümleyi paylaşmak istiyorum. “Göz yaşları zaaf değil, zenginliktir.”

Samimiyetle dökülen göz yaşları, insanın iç dünyasının/duygusunun bir ifadesidir. İnsanı arındırır, sağlıklı düşünmesini sağlar. İnancını kuvvetlendirir. Samimiyetini ortaya koyar.

Samimi göz yaşı, karşısındakini etkiler. Göz yaşının etkisi ile kendini hesaba çeker. Olayın neresinde durduğunu sorgular.

Bütün insanlık müthiş bir sınavla karşı karşıya. Bu sınavda ülkemiz ve insanının doğru yerde olması dileğimiz ve duamız olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Mutluoğlu Arşivi
SON YAZILAR