Gözaltına alınmıştı, karar verildi

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Galatasaraylı futbolcu Uğur Tütüneker serbest bırakılırken, Galatasaraylı eski futbolcu İsmail Demiriz'in tutuklanması talep edildi.
Gözaltına alınmıştı, karar verildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "Örgüt üyeliği" suçundan gözaltına alınan eski futbolcular Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz emniyetteki sorgularının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Mehmet Şenay Baygın'a ifade veren Uğur Tütüneker "adli kontrol" şartıyla, İsmail Demiriz ise, "FETÖ PDY üyeliği" suçlamasıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

FETÖ PDY soruşturması kapsamında eski futbolcular Arif Erdem, Uğur Tütüneker ile İsmail Demiriz hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılmıştı. İsmailDemiriz İstanbul'da yakalanmış, Uğur Tütüneker ise yurtdışından Türkiye'ye giriş yapınca gözaltına alınmıştı. Arif Erdem'in ise yurtdışında olduğu belirlenmişti. Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Mehmet Şenay, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 128. maddesi kapsamında şüphelilerin mal varlıklarına el konulmasını talep etti. Talebi değerlendiren hakimlik, İsmail Demiriz, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker'in mal varlıklarına el konulmasına karar verdi.