İsmail Poçan

İsmail Poçan

Gözümüz yine yollarda

Gözümüz yine yollarda

Konya 14.  Uluslararası Tarım,  Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nın açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla gerçekleşti.  

Sektöründe Türkiye’nin hatta dünyanın önde gelen fuarlarından biri Konya’da açılıyor, bu açılışa devletin bakanı katılıyor ama Konya’nın 14 tane milletvekilinden bir tanesi bile yok.

Baştan kötü düşünmek istemedim. Daha önemli bir çalışmaları olur mecliste olmaları gerekebilir diye düşündüm ama meclis toplantılarına baktığımızda meclis de bomboş durumda olunca üzüntüm daha da arttı.

Bu fuarlar Konya için önemini kimse tartışamaz. Ama Bakan’ın katıldığı bir fuar açılışında hiçbir milletvekilinin olmaması bana biraz abes geldi ve katılmama sebeplerini merak ediyorum..

Lafa gelince ‘Konya tarımın kalbi, olmazsa olmaz’ ama icraata gelince ortada kimse yok..

Ama asıl millet bu fuarın öneminin farkında ve yerini de orada aldı..

Çiftçi seneyi kurak geçirse de Tarımın bu en büyük buluşmasını geçiştirmedi ve fuara ilgi gösteriyor.

Son günlerde yaşanan patlamalar halkı tedirgin etse de çiftçileri bu değerli fuardan alıkoyamamış…

Her sene her alanda yükselmeye devam eden Konya için Tarım Fuarının ayrı bir yeri olduğu herkesçe bilinen bir şey…

Fuarda firmalar, ürünlerini son teknoloji hazırlamış Yeni nesil traktörler,  biçerdöverler, tasarruf sağlayan teknolojik ürünler, ilaçlama ürünleri herkes yine orada yerini aldı.

Yurtiçinden ülkemizin tüm bölgelerinden,  yurtdışından ise farklı coğrafyalardan 54 ülkeden misafir ağırlanıyor. Geçen senelerde oldukça ilgi gören fuara bu sene de 300 bin ziyaretçi hedefleniyor.

Bu üretimleri gördükçe Konya’nın tarımdaki lider potansiyelini görmemek mümkün değil..

Yeri gelmişken; kuraklığın önünü alabilmenin çiftçi için ne kadar önemli olduğu bu yıl daha iyi anlaşıldı. Özellikle de güney bölgelerinin su sorunu çözüldükten sonra. Artık kuzey bölgeleri de su bekliyor. Konya’nın kuzey tarafında çekilen su sıkıntısı giderilirse çiftçi rahatlayacak. Çiftçi rahatlayınca da bu tür fuarlara ilgisini daha da artıracak.

Dolayısıyla çiftçi kazanınca Konya’nın tarımı da kazanacak.

GAZETECİ TERÖRİST DEĞİL

Bir konuya daha değinmeden geçemeyeceğim. Geçtiğimiz fuarlarda görülen bir durum birçok kişiyi olduğu gibi beni de rahatsız ediyordu.

Sözde Tarım fuarı ama sanırsınız mankenler podyuma çıkmış, yarı çıplak demeye dilim varmıyor ama bize uygun olmayan bir halde gelen misafirleri karşılıyordu. Ama bu fuarda özen gösterilmiş. Belki önceki durumlar çoğu kişinin hoşuna gidiyor belki ama kültürümüzde geleneklerimizde ve geleceğimizde tamir edilemeyecek yaralar açıyor. Bilesiniz. .

Ülkemiz zor günler geçiriyor. Patlayan bombalar var, bu kadar arama normaldir olması da gerekiyor. Ama bunu acemi insanlara yaptırmayın. Ve bunu herkese yapsın. Kimisi aranıp kimisi elini kolunu sallayıp geçmesin. Benim fotoğraf makinamın içinde bomba arayan görevli bu hassasiyetini her saatte göstersin. Patlatacak olan yer ve saat seçmez…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR