Ali Kaya

Ali Kaya

Gözümüzün Üstünde Kaşımız Var

Gözümüzün Üstünde Kaşımız Var

Değerli okuyucular bu hafta  ülkemiz  içinde çok önemli gelişmeler meydana gelmesi bu haftaki yazımızın esin kaynağı olmuştur . Bunların en başında Tunceli kırsalında donarak şehit olan iki askerimiz için ana muhalefet liderinin Ak parti ve Başkan Erdoğan’ı donarak  Şehit olan Askerleri bahane ederek eleştirmesi son derece yakışıksız bir muhalefet anlayışına sahip olduğunu göstermiştir. Kaldı ki şehitlerimizi siyasi malzeme yapılmayacağını çok iyi bilen Anan muhalefet lideri bunu ekonomik zorluklar çeken milletin duygusal tarafına oynadığı açık seçik orta da olmasına rağmen bunun partisine oy kazancı sağlaması neredeyse imkânsız görünmektedir.

Cumhuriyet tarihimizin son kırk yılında kadın, erkek,  yaşlı, genç,  çocuk veya kundakta ki bebek demeden katleden PKK terör örgütü mensuplarından ölenlerin leşlerine düzenlenen cenazelere katılmaktan asla imtina etmemiş olduğunu tüm halkımız bilmektedir. Ana muhalefet lideri adli ve idari soruşturmaların sonuçlarını beklemeden alelacele Başkan Erdoğan’ı suçlaması siyasi beklenti içinde olduğunu göstermektedir. Hâlbuki bodoslama ve haksız yere eleştirmek yerine askerin şartlarını iyileştirmek ve her şeyden önemlisi Askerin dağda daha güvenli bir operasyon yapabilme yeteneğini artırmak için iktidar ile uyumlu bir politika izlese idi daha inandırıcı olurdu kanısındayım.

İngiltere, Amerika veya herhangi bir yurt dışı gezisinde PKK veya diğer terör örgütleri aleyhine bir

konuşma yapmayan ana muhalefet lideri her seferinde İktidar ve Başkan Erdoğan'ı dahası kendi ülkesini kötülemekten ve şikâyet etmekten asla geri durmamıştır. Bizler de ana muhalefet liderinin bu tavır ve tutumlarını her platformda eleştirmekten asla vazgeçmeyeceğiz. 

Bu haftanın önemli gündemlerinden biri de Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümü kutlamaları ve Cumhuriyet bayramı kutlama ve tebrik kabullerinin Ankara yerine İstanbul da 3. Hava alanında gerçekleştirilmesi. Böyle anlamlı bir günde ülke ekonomisine can verecek önemli bir proje olarak başlatılan 3. Hava limanının açılışı gerçekleştirilerek yeni ve güçlü bir Türkiye için bir basamak daha geçilmiş oldu. Fakat bizim ana muhalefet bunda da eleştirecek bir malzeme bulmuşçasına yine Başkan Erdoğan’ı ve hizmetlerini eleştirmekten geri durmadı. Geçen yıl ana muhalefetin milletvekili şöyle demişti “ Bu hükümet dünyanın en doğru işini de yapsa alkışlayacak halimiz yok milletin bize verdiği görev bu” işte bu söz hem itiraf hem de ana muhalefetin içinde bulunduğu ruh halini gösteren bir açıklamadır.

Bir televizyon da tartışma programında 3.  Havalimanının gereksiz yere yapıldı dendiği gibi dünyanın en büyük hava limanı olmadığı kaldı ki tokyo da ki havalimanının bunun 10 katı büyüklüğünde olduğu gerçeği veya İnşaatın yapıldığı bölgede doğal çevrenin  katledildiği  gibi sadece eleştiri yapmak için konuşan konuşmacıların hepsinin ortak özelliği Başkan Erdoğan düşmanlığı ve Ak parti iktidarından kurtulmak ana hedeflerinin olmasıdır. 15 yıllık Ak Parti ve Erdoğan politikalarını devletin ve milletin menfaatine bile olsa eleştirmeleri halk arasında bir deyimi çağrıştırdı “Gözünün üstünde kaşın var.”  Evet, bu deyimin anlamı; Bir kimseye alınmasına neden olacak söz söylemek, onun her davranışını hoş karşılamamak, yaptığını beğenmemek, takdir etmemek.  Bu günkü ana muhalefetin durduğu konumu çok güzel ifade ediyor. Bizim gözümüzün üstünde kaşımız var. Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR