GS Store'a saldırı davasında karar

Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamaları sırasında Bağdat Caddesi'ndeki GS Store'a saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 13 sanık, 1 yıl 5 ay 15 gün ile 7 yıl 11 ay arasında hapis cezası aldı.
GS Store'a saldırı davasında karar

Anadolu Adalet Sarayı 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan 6 sanık ile avukatları katıldı. 

Duruşmada son sözleri sorulan sanıklardan Umur Tike, "Daha önce çalışıyordum, işimden gücümden oldum. Şimdi yine işimden olmak istemiyorum. Mahkemenin adaletine sığınıyorum" dedi.

Sanık Serkan Çeler de önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Bu olaydan dolayı çok mağdurum. 4 çocuk babasıyım. Adaletinize güveniyorum" diye konuştu.

Sanık Yunus Zengin de "Herhangi bir kastım yoktu. Polisleri ben aradım. Bende ele geçen ayakkabıyı, alevlerin arasından almıştım. Polis benim Diyarbakırlı olduğumu öğrenince hakkımda işlem yaptı. Beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Diğer sanıklar Engin Güzel, Mahsun Çelik, Serkan Çelik de önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, beraatlerini istedi.

Mahkemenin kararı

Mahkeme, sanıklar Mehmet Gülsün, Erdal Gülsün, Emre Turanlı, Burak Kavakyanı, Serkan Çelik, Ferhat Ataç ve Yunus Zengin'i, "hırsızlık" suçundan 1 yıl 5 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların "mala zarar verme" ve "iş yeri dokunulmazlığını ihlal" suçlarından ise beraatine hükmetti.

Sanıklar Mehmet Hacı Bozkurt, Engin Güzel ve Mehmet Hanifi Yaman'ın da "iş yeri dokunulmazlığını ihlal" suçundan beraatine karar veren mahkeme, "hırsızlık" ve "mala zarar verme" suçlarından da 4 yıl 7'şer ay hapisle cezalandırılmalarını kararlaştırdı.  

Sanıklar Mahsun Çelik, Serkan Çeler ve Umur Tike'ye de "mala zarar verme", "iş yeri dokunulmazlığını ihlal" ve "hırsızlık" suçlarından 7 yıl 11'er ay hapis cezası verildi.