GSB temislci gençleri FETÖ'nün darbe girişimini kınadı

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2016 yılı 81 il ve KKTC Temsilci Gençleri, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini kınadı.
GSB temislci gençleri FETÖ'nün darbe girişimini kınadı

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2016 yılı 81 il ve KKTC Temsilci Gençleri, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini kınadı.

Temsilci gençler, yaptıkları yazılı açıklamada, ülke, millet ve devletin, her kuruma olduğu gibi TSK içine de çöreklenmiş hain bir yapı tarafından askeri darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığı hatırlatıldı. Açıklamada, "Milletin ve devletin lideri başkomutan Recep Tayyip Erdoğan ve başta milli iradenin temsilcisi TBMM olmak üzere devletimizin tüm kurumları darbeci cuntanın hedefi haline gelmiştir. Fakat Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'meydanlara inin' çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden beri milletimizin her ferdi gibi biz geleceğin liderleri de sokaklarda ve meydanlarda nöbetteyiz." denildi.

Geçmişte yapılan darbelerin acısının hala yüreklerde yerini koruduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"81 ilin gençliğini temsil eden temsilci gençler olarak, meydanlarda haykırdığımız gibi, bir kez daha buradan da şu duygularımızı ifade etmek istiyoruz. 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat'ta milli iradeye ve devlete yapılan darbelerin acısı yüreğimizde hala yerini koruyorken, 15 Temmuz'un o darbeler gibi başarılı olmaması için gençler olarak ant içtik. Daha önce Paralel Devlet Yapılanması olarak bilinen ve son haince kalkışmasıyla silahlı bir terör örgütü olduğu tescillenen FETÖ'ye karşı her zaman ve her yerde azim ve kararlılıkla mücadele ettiğimizi ve edeceğimizi necip milletimize bildiririz. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un söylediği gibi, 81 ilimizde ve ülkemizin her karış toprağında tanklara ve silah namlularına gövdesini siper eden ve üstümüze gelen bir hayasızca akını durduran basiret ve feraset sahibi milletimizle aynı vakur duruşu sergilemeye devam edeceğimizi belirtiyoruz. Ezan dinmez, bayrak inmez şuuruyla Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında destekçisi ve duacısı olduğumuzun bilinmesini isteriz."

Yarınların millet temsilcileri ve hizmetkarları olarak iradelerinin tecelli etmesine engel olan ve oluşacak her kalkışma karşısında dimdik duracaklarına söz veren temsilci gençler, açıklamada şunları kaydetti:

"Gaflet ve delalete düşen, kendilerine hizmet adı veren fakat halk ve halk dışında her türlü şer şebekesine hizmet eden FETÖ'nün bir daha bu ülke sathında vücut bulamayacağının garantörlüğü biz gençlerin himayesindedir. Bu vesileyle 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit olan tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Hak'tan rahmetler diler, ailelerine ve sevenlerine taziyelerimizi iletiriz. Şehadetleri kabul olsun. Yaralanan vatan evlatlarına acil şifalar dileriz."