Güçlü bir nesil için ‘hazır’lar

Form Kampüs Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü İlker Varol; “Form Kampüs Fen ve Anadolu Lisesi olarak biz bilgiyi esas alan temel prensibimizle öğrencilerimizi hayata hazırlarken okuyan sorgulayan dünya gerçeklerini ve sorunlarını tartışabilen çevresiyle barışık, küresel düzeyde becerileri olan nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi
Güçlü bir nesil için ‘hazır’lar

Form Kampüs Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü İlker Varol; “Form Kampüs Fen ve Anadolu Lisesi olarak biz bilgiyi esas alan temel prensibimizle öğrencilerimizi hayata hazırlarken okuyan sorgulayan dünya gerçeklerini ve sorunlarını tartışabilen çevresiyle barışık, küresel düzeyde becerileri olan nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi

form-adam.jpg

Mesleğinin 23. yılında Form Kampüs Fen ve Anadolu Lisesi müdürlüğü görevine başlayan İlker Varol, onur ve gururu bir arada yaşadığını belirterek, tüm dostlarına öğrencilerine öğretmen arkadaşlarına, velilerine saygılarını sunduğunu belirtti. Varol; “Bugünlerde eğitimin iki önemli gündemini hep birlikte yaşıyoruz. Biri LGS sınav sonuçları ve yerleştirmeleri; ikincisi üniversite sınav sonuçları, sıralamaları ve dolayısıyla tercihler. Çocuklarımızın hayatında önemli virajlar olarak gördüğümüz ve kritik kararlar aldığımız şu günlerde heyecanımız biraz yüksek, kafamız bazen karışık ancak her şeye rağmen bu yaşadığımız heyecanlar emin olun güzel şeyler. Sizlere önerim bugünlerde profesyonel destek almak, istişare etmek, verileri iyi analiz etmek, çocuklarımızla konuşmak onları anlamaya çalışmak olmalı. Bizler Form Kampus Fen ve Anadolu Lisesi idari kadrosu, rehberlik servisi ve tüm Form Kampus öğretmenleri olarak bu süreçte en kapsamlı desteği vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

formmm8.jpg

“ONLARIN YAŞAYACAĞI ÇAĞA GÖRE YETİŞTİRİN”

Özellikle üniversite tercihi yapan gençlere meslek dayatması yapmanın onları gelecekte mutsuz edebileceğini söyleyen Varol; “Bu nedenle onların ilgi ve isteklerini göz önünde bulundurmayı, hayata atılacakları yılların muhasebesini yapmayı, bazı mesleklerin geleceğin meslekleri olamaya bileceğini iyi araştırmayı önemsiyoruz. Hz. Ali’nin söylediği gibi; ‘Çocuğunuzu kendi yaşadığınız çağa göre değil onların yaşayacağı çağa göre yetiştirin hazırlayın.’ Öğrencilerde; meslek ve üniversite seçiminde gelişen teknolojiyi, geleceğin dünyasının daha fazla yabancı dil bilmeyi gerektireceğini, rekabetin uluslararası boyutlara taşınacağını unutmayın ve tercihlerinizde bunu göz önünde bulundurmalıdır. Tercih edecekleri üniversitenin dil eğitimini önemsemeli, yurt dışı olanaklarını araştırmalıdır.” diye konuştu. Lise tercihi özel okul olacaklar hakkında da konuşan Varol; “Öğrenciler öncelikle tercih edecekleri okulun kadrosunu iyi araştırsınlar. Okulun fiziki şartları ve çevresel faktörlerini göz önünde bulundursunlar. Yapılacak ek çalışmalar ve bu çalışmaları yapabilecek profesyonel kadrolar var mı, Rehberlik servisi rasyonel sonuçlara dayalı olarak çalışıyor mu, veli bilgilendirmeleri sağlıklı yapılıyor mu gibi soruların cevabı önem arz eder. Şu bir gerçek ki küresel düzeyde hedefleri olmayan okul, bugünün okulu olamaz. Unutulmalıdır ki bilgiye kolay ulaşılan bir çağda yaşıyoruz. Okul daha çok ufuk açan vizyon geliştiren öğrenmeyi öğreten, öğrendiğini kullanabilen girişimci bireyler yetiştirmeyi hedeflemelidir” şeklinde konuştu.

formmm.jpg

“YAZ PROGRAMI DERSLERİMİZİ BAŞLATIYORUZ”

Varol; “Eğitim ve öğretim hayat boyu devam eden bir süreçtir. Bu nedenle öğrenmenin tek bir mekân ve belli bir zamanının olmadığını, doğru bilgiyi öğrenmek için mutlaka okumaları gerektiğini doğru insanlarla sağlıklı ortamlarda olmaları gerektiğini,  öğrenmeyi seven arkadaş edinmenin önemini, bilgiye ulaştıkça ve elde edilen bilgiyi kullandıkça mutlu olabilmeyi yeniçağın gerekliliği olarak gençlerimize kazandırmalıyız. Form Kampus Fen Ve Anadolu Lisesi olarak biz bilgiyi esas alan temel prensibimizle öğrencilerimizi hayata hazırlarken okuyan sorgulayan dünya gerçeklerini ve sorunlarını tartışabilen çevresiyle barışık, küresel düzeyde becerileri olan nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. 2019-2020 eğitim öğretim yılı bizim açımızdan ayrıca önem arz ediyor. Zira 4 dönem mezun veren Anadolu lisemize bu yıl ilk defa fen lisemiz eşlik edecek. Yani 2020 yılı Form Kampus Fen Liselerinin ilk meyvesini alacağımız yıl olacaktır. Bu sebeple tüm 12. Sınıf öğrencilerimize 5 Ağustos 2019 da yaz programı derslerimizi başlatıyoruz. Gün içerisinde  yoğun ders ve soru çözümleriyle sınav sürecindeki öğrencilerimize destek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Şimdiden bu sürece destek veren kadromuza teşekkür ediyorum. Alanında uzman kadrosuyla yeni eğitim öğretim yılına başlayacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Konya’mızın başarısı ve bu başarı içerisinde Form Kampüs Fen ve Anadolu Lisesi olarak payımız ne kadar büyük olursa bundan o kadar onur duyarız. Biliyoruz ki, süreci severseniz sonuçlar kendiliğinden gelecektir.” şeklinde sözlerini tamamladı.

form-kampus.jpg

MACİT ULUÇAMLIBEL/ YENİ HABER GAZETESİ