Güçlü bir Türkiye’nin inşası için: Diltaş

2019 YKS ve LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Meram Diltaş Eğitim Kurumu, öğrencilerinin başarılarını paylaşmak amacıyla basın toplantısı düzenledi.
Güçlü bir Türkiye’nin inşası için: Diltaş

2019 YKS ve LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Meram Diltaş Eğitim Kurumu, öğrencilerinin başarılarını paylaşmak amacıyla basın toplantısı düzenledi.

diltas-5.jpg

Toplantıya, Diltaş Şube Müdürü, Diltaş Yönetim Kurulu Başkanı, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

YÜZDE 90 VE ÜZERİNDE NET YAPAN ÖĞRENCİ SAYISI YÜZDE 92

Sınava giren LGS öğrencilerin başarı oranlarını paylaşan Diltaş Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Safa Ketenci: “LGS 2019’da Diltaş: Sınava giren öğrenci sayımız 217, biliyorsunuz LGS’de Türkiye dereceleri sıralama olarak değil yüzdelik olarak veriliyor. Buna göre; Türkiye’de 0,1’lik dilimde 1, 0,20’lik dilimde 13, 0,58’lik dilimde 24, 0,99’luk dilimde 38 öğrencimiz yer almıştır. 2017 öğrencimizin puan ortalaması 500 üzerinden 431,46’dır. Yüzde 90 ve üzerinde net yapan öğrenci sayımız, bakın doğru değil net yapan öğrenci sayımız 92’dir. Tüm öğrencilerimizin net ortalaması ise yüzde 81,52’dir.”  dedi. 

diltas-1.jpg

SINAVA GİREN 197, KAZANAN ÖĞRENCİ 197

Dün gece açıklanan sonuçlara göre Diltaş’ın YKS 2019 başarı oranları hakkında da bilgi veren Genel Müdür İsmail Safa Ketenci:” Sınava giren öğrenci sayımız; 197. Kazanan öğrenci sayımız 197’dir.  Kazanma oranımız yüzde 100. Türkiye sıralamasında ilk 10’da 1, ilk 100’de 2, ilk 500’de 7, ilk binde 13, ilk 10 binde 55 öğrencimiz. Ve şimdi can alıcı sayıları paylaşıyorum. Toplam sayısal öğrenci sayımız 153, Tıp ve eş değer puanlı fakülteleri kazanacak puan alan öğrenci sayımız 84. Kısaca 2 öğrencimizden 1’i tıp fakültesi adayı. 7 sayısal şubemiz vardı, şayet kardeşlerim isterse bu yıl mezun olan 4 şubemizi direkt tıpa gönderebiliyoruz.” şeklinde konuştu. 

diltas-3.jpg

“KONYA BİZDEN ÜNİVERSİTE BEKLİYOR”

Üniversite açabilmek için anayasanın ilgili maddesinin değişmesini beklediklerin açıklayan İsmail Safa Ketenci, şunları söyledi: “Sizler bizden üniversite bekliyorsunuz, Konya bizden üniversite bekliyor. Biliyoruz. Biz de anayasanın ilgili maddesinin değişmesini bekliyoruz. Yani özel teşebbüse üniversite kurulma imkânı verilmesini istiyoruz. Bu süreç bir yandan işlerken şayet 6 yıl içinde, Ali Bey’in önderliğinde Diltaş mega bir sağlık kompleksi açarsa, doktor kadrosu sadece bu sonuçlara göre bile şimdiden hazır. Daha ne olsun?”

Son olarak sınava giren 8. Sınıf ve 12. Sınıf öğrencilerine seslenen Ketenci şöyle konuştu:“Sevgili 8. Sınıf öğrencilerimiz: 4 yıl sonda tam da Cumhuriyetimizin 100. Yılında üniversite yaşamlarınıza başlamış olacaksınız. Artık söz sizde. Lise öğrencileri olarak, çoğunluğu Diltaş Anadolu Liselerimizde üniversite hedeflerinize ulaşacak gençler olarak konuşacaksınız, tartışacaksınız ve isteyeceksiniz. Sevgili 12. Sınıf öğrencilerimiz; artık direksiyon sizde. Komuta sizde. Hayatınıza bu sefer kendiniz yön vereceksiniz. Vazifeniz belli. Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceksiniz. Bunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bundan tam 92 yıl önce söyleyerek, ülkemizin bekasını sizlere emanet etmiştir. İnanınız ki bu kapasite sizler de var. Ve emin olunuz ki nesilden nesle 40 yıldır süregelen Diltaş kültürü, nerede olursanız olun bu yoldaki en büyük ışığınız olacaktır.”

DİLTAŞ’I DÜNYAYA TANITMAK İÇİN KURDUK ”

Diltaş’ı dünyaya tanıtmak için kurduklarını vurgulayan Diltaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ataman:” Kurulduğumuzdan bu güne hiçbir zaman hileye fırıldak çevirmeye teşebbüs etmeden bildiğimiz doğrular üzerinde yürümeye gayret ettik ve hareket ettik. Diltaş’ı Türkiye’ya tanıtmak için kurduk. Türkiye’ye de değil dünyaya tanıtmak için kurduk. Diltaş güçlü bir Türkiye’nin inşası ve ihyası için kuruldu.” ifadelerine yer verdi.

diltas-4.jpg

“KÜFFARIN YAPTIĞI TÜM OYUNLAR BOZULACAKTIR”

Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için böyle gençler yetiştirildiğini ifade eden Ali Ataman, “Köhnemiş, kaypak, karanlık bir dünyayı aydınlatan güneşler bunlar. Dilerim ki bu devletin sorumluları bu pırıl pırıl gençleri bağrına basar. Onlara sımsıkı sahip çıkarak Türkiye’nin geleceği için onları çok iyi değerlendirir. Bizler onlarla gurur duyuyoruz ve Allah’a inandığım gibi samimiyetle inanıyorum ki bu kardeşlerimin elinden tutulduğu takdirde küffarın yaptığı tüm oyunlar bozulacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından başarı gösteren öğrencilere plaketleri verildi.

SÜMEYRA KENESARI/ YENİ HABER GAZETESİ