'Güçlü bir ülkeyiz, ilk 10'a girmemiz lazım'

Milli tekvandocu Nur Tatar, Tokyo 2020'de altın madalya kazanarak koleksiyonundaki eksik parçayı tamamlamak istediğini söyledi.
'Güçlü bir ülkeyiz, ilk 10'a girmemiz lazım'

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda gümüş, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda ise bronz madalya kazanamilli tekvandocu Nur Tatar, Tokyo 2020'de altın madalya kazanarak koleksiyonundaki eksik parçayı tamamlamak istediğini söyledi. 

Türkiye'nin Rio'da kazandığı 8 olimpiyat madalyasından birinin sahibi olan 24 yaşındaki Nur Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke olarak artık madalya sıralamasında ilk 10'un hedeflenmesi gerektiğini belirtti.

Olimpiyatlarda madalya sayısını arttırmanın yolunun çok çalışmaktan geçtiğini ifade eden milli sporcu, şunları söyledi:

"Rio'da 8 madalya aldık, bu neden 20-25 olmasın. Dünyada çok güçlü bir ülkeyiz, ilk 10'a girmemiz lazım. Bu da olacak inşallah. Bunun için de tek yol çok çalışmaktır. Antrenmanları düzenli şekilde yapıp sosyal hayatımızda kısıtlamalara gidiyoruz. Gelecek nesillere bir nebze olsun örnek olabiliyorsak ne mutlu bize. Hem ailelerin hem de insanların spora bakış açılarının daha fazla gelişmesini istiyoruz. Çünkü sporun hiçbir zararı yok. Sağlık, ruhsal ve bedensel yönden birçok faydaları var. Sporda ülkemizin ileriye gitmesi gerekiyor."

"İnşallah Tokyo'da altın olur"

Olimpiyat oyunları sırasında Brezilya'da hiçbir sıkıntı yaşamadığını aktaran Nur Tatar, "Brezilya'da tamamen hedefimize kilitlenmiştik. 20 gün olimpiyat köyünde kaldık, herhangi bir olumsuz olay yaşamadım. Maçlarıma konsantre oldum, çok şükür madalyaya ulaştım. Hedefim altındı ama olmadı, bunun için çok üzüldüm. Yarı finalde her zaman kazandığım bir rakibe karşı kaybetmek beni çok üzdü. 3.'lük maçını ise iki kere kaybettiğim rakibime karşı kazandım. Bu da benim için çok onur verici oldu." ifadelerini kullandı.

Tokyo 2020 hazırlıklarına şimdiden başladığını aktaran Nur, "2012'den sonra 2016'da da madalya kazanmak çok güzel. Devletimizin, federasyonun, ailemin, tüm halkımızın inanılmaz desteği oldu. Bu desteği gördükçe daha mutlu ve motive oluyorum. 2012'de gümüş, 2016'da bronz oldu. İnşallah Tokyo'da altın olur. Türkiye'ye büyük başarılar getirmek gurur verici." şeklinde konuştu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na gidebilmek için katılacağı turnuvalardan alacağı puanların önemli olduğunun altını çizen Nur, şöyle konuştu:

"Tekvandoda ranking sistemi var. Bu sisteme göre katılacağımız turnuvalarda alacağımız puanlar 2020 Olimpiyatları'na katılıp katılamayacağımızı etkileyecek. 3. olimpiyatıma katılmayı hedefliyorum. Bu nedenle aralık ayında turnuvalara katılmaya başlayacağım. Aralıktaki turnuvada şampiyon olmam önemli. Sağlığım el verdiği sürece olimpiyatlarda yer almak en büyük arzum. Umarım 2024'te de yer alırım."