Gülay Samancı: Türkiye şaha kalkacak

AK Parti 27.Dönem Milletvekili Adayı Gülay Samancı, 24 Haziran seçimlerinden sonra önemli projelerin hayata geçirileceğini söyleyerek, “Türkiye’yi şaha kaldıracak olan projelerimiz var." dedi.
Gülay Samancı: Türkiye şaha kalkacak

24 Haziran seçimleri öncesi vatandaşların dertlerini dinlediklerini söyleyen AK Parti 27.Dönem Milletvekili Adayı Gülay Samancı, “Merkez’de çalışmalarımızı sürdürdük. Karatay, Selçuklu, Meram ve diğer ilçelerimizde çalışmalarımıza büyük bir gayretle devam ettik. Geçtiğimiz günlerde Beyşehir, Hüyük ve Derbent tarafındaydık. Bizi gördükleri zaman da ‘Yola Devam’ diye hoş bir seda ile karşıladılar. Gençlerimizde Cumhurbaşkanımıza büyük bir ilgi yoğunluğu olduğunu görüyorum. Kadınlar partimizin kurulduğu andan itibaren hiçbir şekilde yalnız bırakmamışlardı. Yine aynı kararlığı sözlerinde, gözlerinde, duruşlarında ve davranışlarında görmüş oluyoruz. Konyalılara gerçekten teşekkür ediyorum. Çünkü 16 yıllık siyaset hayatımızda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Üst derecede bir destek vermişlerdi. İnşallah bu 24 Haziran seçimlerinde daha da yukarıya çıkacak. Burada özellikle ifade etmek isterim ki millet aslında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve kendisine karşı oynanan oyunun, senaryonun ve taktiğin çok farkında. Bunun çok iyi bilincine vardılar ve o farkındalıkla beraber bizi kucaklamaları bu dönem daha farklı. İlgilerine ve alakalarına çok teşekkür ediyoruz. Bizler de o ilgi ve alakanın karşılığını ve üzerime düşen sorumluluğu daha fazla yerine getirmenin gayreti ve çabası içerisinde olacağız” dedi.

gulay-samanci-saha-calismasi-(1).png

“24 HAZİRAN SEÇİMLERİ HAYATİ BİR ÖNEME SAHİP”

24 Haziran seçimlerinin hayati bir ehemmiyete sahip olduğunu belirten Gülay Samancı, “Siyasiler olarak seçimlere girdiğimiz zaman bu seçim önemli, bu seçim çok önemli diye söyleriz.  Çünkü bir siyasi partisinizdir ve bu konuda iktidar olmaya talipsinizdir. Ama 24 Haziran seçimleri burada bir slogan olmaktan daha ziyade hayati bir ehemmiyete sahip. Bir defa şuradan bakmak lazım; 16 Nisan referandumunda biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini millet olarak kabul ettik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk uygulamaya geçeceği seçim 24 Haziran seçimleri. Burada önemli olan noktalardan bir tanesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin daha da öneminin artmış olması. Bu birincisi. İkincisi; devleti ve milleti temsil edecek olan Cumhurbaşkanı ve bu noktada yürütmenin daha hızlı, seri ve aktif bir şekilde hızlı bir karar mekanizması haline gelmesi çok önemli. Bu seçimde yürütme ve yasamanın birbiriyle uyumlu bir şekilde süreci götürebilecek siyasi partinin bu noktada TBMM’de çoğunluğu elde etmesi de önemli. Yani biz diyoruz ki Cumhurbaşkanlığında, Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımız olmalı, milletvekili seçimlerinde ise AK Parti çoğunluğu elde etmek zorunda. Çünkü bu süreçte uyum çok önemli. Eğer biz o uyumu yakalayamazsak aslında daha önceden yaşamış olduğumuz o acı tecrübeleri tekrar tekrar yaşamış oluruz. Bu yüzden yine ısrarla söylüyoruz milletvekilliğinde AK Parti, Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan. İnşallah bu süreçte vakit Türkiye vakti demek suretiyle yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

gulay-samanci-saha-calismasi-(2).png

“ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK”

24 Haziran seçimleri sonrası önemli projelerin hayata geçirileceğini söyleyen Samancı, “Türkiye’yi  şaha kaldıracak olan projelerimiz var. Bir kısmını hayata geçirdik, bir kısmının da çalışmaları devam ediyor. Bir kısmı ise proje aşamasında. İnşallah bunları hayata geçirecek olduğumuz seçim de 24 Haziran seçimleri olacaktır. Şimdi özellikle muhalefetin diline baktığımız zaman yeni bir şeyler üretmiyorlar. Sürekli yakacağız, yıkacağız veya projeleri durduracağız, satacağız mantığı ile diyorlar. ‘Aslında biz yapmaya gelmiyoruz. Aksine eski Türkiye’nin mantığını ve felsefesini yaşatmaya, yeşertmeye devam edeceğiz’ şeklinde onların düşünceleri ve zihniyetleri. Mesela bir Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin çıkıp ‘Milli Araba Projesi’nin yeni bir proje olduğunu söylemesi bunun açık bir şekilde göstergesidir. 3. Havalimanı noktasında müthiş bir tepkileri var. Daha önce gezi olaylarında da biz bunların direnişlerini görmüştük. Aslında bunlar Türkiye’yi iki kat daha yukarıya çekecek ve yükseltecek olan projelerdir. Bütün dünya bu projeleri konuşurken maalesef içimizde bizim bunları yakma, yıkma ve projeleri durdurma üzerine bir söylem geliştirdiklerini duyuyoruz. Ben bunlara 5 birleşmez diyorum. 5 birleşmez de aynı şeyi söylüyor” şeklinde konuştu.

gulay-samanci-saha-calismasi-(3).png

“ÜLKEMİZİ KALKINDIRMAK ZORUNDAYIZ”

“Muhalefet varsın yıkmaya gelsin. Biz yapmaya ve devletimizi şahlandırmaya devam edeceğiz” diyen Gülay Samancı, “Biz bunu yapmak zorundayız, mecburuz. Biz ülkemizi kalkındırmak zorundayız. Şimdi, bölgedeki ateş çemberine baktığımız zaman savunma sanayinde artık kendi üretimimizi kendimiz yapmak zorundayız. Diğer taraftan, istihdam alanlarını oluşturmak için yeni fabrikalar kurmak zorundayız. Sağlıkla ilgili çalışmalarımızda, hastaneler yaptık ve içini yeni teknolojiler ile donattık. Yüksek teknoloji ürünlerin kendimiz üretmek durumundayız ve üretime ilişkin önemli adım ve çalışmalarımız oldu. Bizim derdimiz bağımsız bir Türkiye, güçlü bir Türkiye. Kendi ayakları üzerine duran ve kimseye muhtaç olmayan, namerdin karşısında duran bir Türkiye. 15 Temmuz olaylarına baktığımızda da 24 Haziran seçimleri bunun içinde çok önemli. İstiklalin ve istikbalinde aynı zamanda yurt dışında bize karşı duruş sergileyen, yıkmak için uğraşanlara karşı müthiş bir cevap olacaktır. Çünkü bu seçimde şunu diyoruz;  istiklalin, istikbalin ve istikrarın da aynı zamanda bir seçimi olacaktır” dedi.

gulay-samanci-saha-calismasi-(4).png

GÜLAY SAMANCI KİMDİR?

gulay-samanci-kimdir.png

1977 Norveç Drammen doğumlu olan Gülay Samancı, Beyşehir İmam Hatip Lisesi’nden sonra Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Bir süre serbest avukatlık yaptıktan sonra, 2009 yılında Konya Büyükşehir Meclis Üyesi olan Samancı, 24. Dönem Milletvekilliği sonrasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinde bulundu. Yenidünya Vakfı Ankara Şube Yönetim Kurulu üyesi olan Samancı, evli ve 1 çocuk annesidir.

gulay-samanci-yeni-haber-secim-dergisi-(1).pnggulay-samanci-yeni-haber-secim-dergisi-(2).pnggulay-samanci-001.png

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - YİĞİT BERKAY ÇOPUR | YENİ HABER SEÇİM DERGİSİ