Gül'den Suudi Arabistan'a Kaşıkçı yanıtı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Suudi Arabistan'ın Türkiye'nin iade talebinin reddedilmesini eleştirdi.
Gül'den Suudi Arabistan'a Kaşıkçı yanıtı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Suudi Arabistan'ın Türkiye'nin iade talebinin reddedilmesini eleştirdi. Gül, "Biz talebimizi hukuk çerçevesi içinde yineledik. Bu konuda Suudi Arabistan'ın yapıcı olması lazım ama böyle bir tavır görmedik" dedi

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran, "Adalet Bakanı Abdülhamit Gül şöyle konuştu;

BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMALARI

Bu konuda da Danıştay'ın yaklaşımı genel olarak özgürlükçü bir yaklaşımdır. Hala insanların kafasındaki örtüyle, özgürlükleriyle uğraşan zihniyet gerici bir yaklaşımdır.
Hukukun tüm mekanizmaları başörtüsünü özgürlük olarak görmektedir. Türkiye artık geriye değil ileriye bakacak. Danıştay da zaten bu görüşe itibar etmemiştir.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Bugün hala cesedinin bulunması engellenmiştir. Türkiye titizlikle soruşturmayı yürütmektedir. Bu olayın üzeri örtülmeden ortaya çıkarılması gereken bir vakadır. Biz talebimizi hukuk çerçevesi içinde yineledik. Bu konuda Suudi Arabistan'ın yapıcı olması lazım ama böyle bir tavır görmedik. Bu olayın aydınlatılmasını istiyorsanız Türkiye ile işbirliği içinde olmak lazım.