Gülen, çökmüş olarak görüntülendi

Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin ardından yabancı medyaya kapılarını açan FETÖ elebaşı Gülen'in çöküntü içinde olduğu görüldü.
Gülen, çökmüş olarak görüntülendi

Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin ardından ABD'nin Pennsylvania eyaletindeki çiftliğinde yabancı medyaya açıklamalar yapan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in büyük çöküntü ve moral bozukluğu içinde olduğu görüldü.

Gülen, Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin ardından günün ilk saatlerinde Pennsylvania eyaletinin Saylorsburg bölgesindeki çiftliğinde Amerikan ve Avrupa medyasına Türkiye'deki son gelişmelere ilişkin açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı muhabiri ve diğer Türk gazetecilerin girişine izin verilmeyen çiftlikte yabancı medyaya konuşan Gülen, "darbe girişiminde bulunanları hiç tanımadığını ve bu girişimle ilişkisinin olmadığını" iddia etti.

Gülen'in, kameralara yansıyan görüntülerde büyük bir çöküntü ve moral bozukluğu içinde olduğu görüldü.

yeni-haber-video-030.jpg

Moral bozukluğunu gizleyemedi

Yabancı gazetecilerin salona alındığı esnada bir kez ayağa kalkan ve aniden koltuğuna geri oturan FETÖ elebaşının, mülakat öncesindeki tuhaf hareketleri objektiflere yansıdı.

Yardımcısına mülakat başlamadan önce tansiyonunu ölçtüren Gülen'in bir kez daha ayağa kalkmaya teşebbüs edip hemen vazgeçtiği de görüldü. Yüzündeki solgunluk ve moral bozukluğunu gizleyemeyen FETÖ elebaşının konuşurken sesinin zaman zaman titrediği fark edildi.

Gülen'in başarısız darbe girişiminin ardından beden ve moral olarak daha da büyük bir çöküntü içinde olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye içinden ve tüm dünyadan büyük tepki alan başarısız darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD yönetimine seslenerek Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi çağrısında bulunmuştu.

ABD'nin farklı bölgelerinden gelen yüzlerce Türk de Gülen'in Pennsylvania'daki çiftliğinin önünde darbe karşıtı büyük bir protesto gerçekleştirmiş ve elebaşının iade edilmesi talebinde bulunmuştu.