Gülen ortaklarını açıkladı

FETÖ elebaşının yeğeni Nöman Gülen, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden Fetullah Gülen’i aklamaya çalışırken, örgütün büyük ortaklarını açık etti.
Gülen ortaklarını açıkladı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Nöman Gülen, örgüt propagandası yaptığı bir programda, Fetullah Gülen'i 15 Temmuz darbe girişiminden aklamaya çalışırken, farkında olmadan FETÖ'nün yurtdışı bağlantılarını deşifre eden itiraflarda bulundu. Kurban Bayramı sırasında, 18 Eylül'de Viyana'da örgüte ait bir restoranda Avusturya'nın öndegelen FETÖ üyelerini toplayan Nöman Gülen, ABD'nin Pensilvanya kentinde yaşayan teröristbaşı Gülen'i, 15 Temmuz caniliğinden ayrı tutmaya çalıştı. Viyana'daki yemekte terör elebaşını aklamaya çabalayan Nöman Gülen, FETÖ'nün silahla işi olmadığını savundu. 15 Temmuz'u teröristbaşı Gülen'e bağlı, fakat 'makam ve başka dünyevi hırsları olan üst düzey bazı subayların yapmış olabileceğini' ileri süren Nöman Gülen, “Fetullah Gülen, böyle bir kalkışmanın yapıya nasıl zarar verebileceğini biliyordu” dedi.

CIA, FBI SIZMIŞ OLABİLİR

Milletin destansı direnişiyle püskürtülen darbe girişiminin merkez ismi Fetullah Gülen'i aklamaya çalışınca panikleyen Nöman, tüm sorumluluğu üniformalı teröristlere atmasının ardından bir itiraf daha yaptı. FETÖ'nün ve 15 Temmuz'un yurtdışını destekçilerini açık eden Nöman Gülen, “Kalkışmayı ABD, İsrail ve İngiltere planladı” ifadesini kullandı. CIA ve FBI'ın FETÖ'ye sızmış olabileceğini belirten Gülen, bu durumu da Fetullah Gülen'in 'bildiğini ancak engelleyemediğini' savundu.

'MEHDİ' DEMEYE DEVAM ETTİ

Konuşmasında ayrıca, örgüt içindeki bazı unsurların zaman içerisinde farklı nedenlerle FETÖ'nün çizgisi dışına çıkabildiklerini savunan Gülen, ancak bunların Gülen'e mal edilemeyeceğini öne sürdü. Paralel örgüt üyesi her haşhaşi gibi Nöman Gülen de, Fetullah Gülen'i 'mehdilik makamında bulunan ulvi bir şahsiyet' sözleriyle nitelemekten geri durmadı. Nöman Gülen, FETÖ'nün Avusturya yapılanmasının başındaki isim olarak biliniyor.

Yeni Şafak