Gülen'in konuştuğu Mısır kanalında 15 Temmuz'un izi var

Gülen'in konuştuğu Mısır kanalında 15 Temmuz'un izi var

Fetullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı Fetullah Gülen, Mısır'ın Al Ghad televizyonunda küstah açıklamalarda bulundu. Terörist başının Batı'ya 'Türkiye'ye müdahale edin' çağrısı yaptığı kanal Al Ghad hakkında çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Mısır kanalı, 15 Temmuz darbe girişimini finanse ettiği Batı basınında da yer alan Muhammed Dahlan'a​ ait. Yaser Arafat'ın katili de olan Dahlan'ın, Erdoğan'a karşı darbe planladığı Gerçek Hayat dergisinin 18 Ocak'taki sayısında detayları ile yazılmıştı.

15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından yapılan darbe kalkışmasını her fırsatta inkar eden teröristbaşı Fetullah Gülen, dün Mısır kanalına konuşarak Batı'dan hükümeti devirmesini istemişti.

FETÖ lideri Gülen'in röportaj verdiği Al Ghad hakkında çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Mısır'dan yayın yapan Al Ghad, Filistin lideri Yaser Arafat'ın ölümünden sorumlu tutulan Muhammed Dahlan'a ait. El-Fetih üyesi olan ve İsrail'in Gazze bombardımanlarında işbirlikçi olarak gündeme gelen Muhammed Dahlan'ın adı FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yeniden gündeme geldi. Guardian'ın eski editörü David Hearst, Türkiye'deki darbe girişiminde FETÖ'cü hainlerin Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) işbirliği içinde olduğunu ve darbe girişiminin Muahmmed Dahlan üzerinden finanse edildiğini yazdı.

Dahlan'ın darbe planı Ocak ayında yazıldı

Dahlan'ın BAE'nin kontrolünde Erdoğan'a karşı bir darbe girişiminde olduğunu ise Gerçek Hayat dergisi 7 ay önceki sayısında kapaktan yayınlamıştı. Gerçek Hayat'ın 18-24 Ocak tarihli "Erdoğan'a çok uluslu darbe planı" başlıklı kapak dosyasında yer alan haberde Muhammed Dahlan üzerinden finanse edilen darbe planının detaylarına yer verilmişti.

Gerçek Hayat'ta yer alan Sinem Köseoğlu imzalı habere göre, Muhammed Dahlan 14 Aralık tarihinde Abu Dhabi'deki ofisinde medya dünyası ve siyasetçilerden oluşan 15 kişilik bir grupla toplantı yaptı. Toplantıda Erdoğan aleyhine yürütülecek kampanya ise şöyle belirlendi;

1. Arap medyası ve muhalif Türk medya tarafından Er­doğan'la ilgili kötü algı oluşturma ve yayma.

2. Türkiye'deki Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi muhaliflerine destek verme, finansal destek sağlama.

3. Türkiye'de kaosun yayılması, güven­liğin zedelenmesi ve Erdoğan'a karşı ayaklanmalar ol­ması adına PKK'ya destek verilmesi.

4. Ordu içinde Erdoğan ve Ak Parti'ye muhalif askeri liderlere destek verme.

Mart ayında yayına başladı

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in dün akşam röportaj verdiği ve Avrupa'ya "Tüm Ortadoğu'nun geleceği için Türkiye'ye müdahale edin" çağrısında bulunduğu Al Ghad kanalı, Mısır ve Körfez'den dört yatırımcı ile birlikte BAE'nin Başbakan Yardımcısı Mansour bin Ziyad al-Nahyan'ın desteği ile Mart ayında yayına başladı. Kanalın fikir babaları ise Mısır başkanlık seçimlerini kaybetmiş olan Ahmet Şefik, BAE gayriresmi sözcüsü Dhahi Khalfan ve İhvan karşıtı BAE'nin finanse ettiği Muahmmed Dahlan olarak biliniyor.

Mursi'ye yapılan darbede de parmağı var

Muhammed Dahlan 1961 tarihinde Hanyunus'da fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Şimdi ise yüzbinlerce dolarlık villaların ve 5 yıldızlı büyük otellerin sahibi. Servetini nasıl elde ettiği bilinmiyor. İsrail gazetesi Haaretz 1997 yılında, Dahlan'ın İsrail ve uluslararası bankalardaki servetini 53 milyon dolar olarak açıklamıştı. Muhammed Dahlan daha çok Kahire ve Dubai'de yaşıyor. Dahlan'ın Mısır darbesi sürecinde Mısır medyasını parayla susturduğu ve Mursi aleyhinde konuşturduğu sıkça yazılmıştı.

FETÖ'nün yeni medya gücü BEA

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri'nin kontrolünde olan basın-yayın organları adeta FETÖ medyası gibi çalışıyor. Bu mecraların sosyal medya hesaplarından örgütü destekleyen ve Türkiye'yi karalayan paylaşımlar yapıyor. Twitter'da başarısız darbe girişiminin ardından açılan ve FETÖ propagandası yapan Arapça hesaplar da mevcut. BAE gayriresmi sözcüsü Dhahi Khalfan söz konusu hesapları yazılanları sık sık retweet yapıyor.

Kaynak: