Gülpınar: Almanya'nın konuyu çıkmaza sürüklemesinin izahı yok

TBMM AB Komisyonu Başkanı Gülpınar, "Geri kabul, vize muafiyeti ve mülteci konularında tıkanma varken Almanya'nın böyle bir konuyu çıkmazsa sürüklemesinin mantıkla izahı yok." dedi.
Gülpınar: Almanya'nın konuyu çıkmaza sürüklemesinin izahı yok

TBMM AB Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına yönelik kararına ilişkin "Geri kabul, vize muafiyeti ve mülteci konularında tıkanma varken Almanya'nın böyle bir konuyu çıkmaza sürüklemesinin mantıkla izahı yok." dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AB Komisyon Başkanı Gülpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya Federal Meclisinin aldığı kararı hayretle karşıladıklarını söyledi.

Alınan kararın kimseye faydasının olmayacağını ifade eden Gülpınar, kararın, Türkiye ve Almanya ilişkilerine zarar verecek bir girişim olduğuna dikkati çekti.

O dönemde yaşananların, savaştan kaynaklandığına işaret eden Gülpınar, kararın kritik bir dönemde alınmasına dikkati çekti. Gülpınar, şunları kaydetti:

"Almanya'nın bu kararının izahı mümkün değil. Zaman ve politik açıdan alınmış ilginç bir karar. Avrupa Birliği ve Avrupa uyum sürecinde alınmış olması dikkat çekici. Bu karar Türkiye-Ermenistan ilişkilerine fayda getirmeyecektir. Kabul edilmesi mümkün değildir. Etkisi ve yetkisi olmayan bir meclis tarafından bilimsel verilere dayanılmadan alınmış bir karardır. Neden gerek duyuldu. Bu mesele iç siyaset malzemesi olacak kadar basit bir konu değildir. 2015'ten bir yıl sonra bu karara niye acele olarak ihtiyaç duyuldu? Geri kabul, vize muafiyeti ve mülteci konularında tıkanma varken Almanya'nın böyle bir konuyu çıkmaza sürüklemesinin mantıkla izahı yok."