Gülşen Yılmaz: Hangi işi yaparsanız yapın tembel olmayın

Yeni Haber Gazetesi Haber Müdürü Gülşen Yılmaz, Vakıfbank İmam Hatip Ortaokulu’nda söyleşiye katıldı. Yılmaz; “Gazetecilik zor bir meslek. Ama çevrenize bir bakın, herkesin yaptığı işte bir zahmet vardır. Size tavsiyem hangi işi yaparsanız yapın tembel olmayın" dedi.
Gülşen Yılmaz: Hangi işi yaparsanız yapın tembel olmayın

Yeni Haber Gazetesi Haber Müdürü Gülşen Yılmaz, Vakıfbank İmam Hatip Ortaokulu’nda söyleşiye katıldı. Yılmaz; “Gazetecilik zor bir meslek. Ama çevrenize bir bakın, herkesin yaptığı işte bir zahmet vardır. Size tavsiyem hangi işi yaparsanız yapın tembel olmayın. Meslekte de okulda da özel yaşantınızda da her şeyi hakkını vererek yapın.” dedi.

Vakıfbank İmam Hatip Ortaokulu tarafından Matematik Öğretmeni Ayşegül Akın öncülüğünde düzenlenen Mezunlarla Söyleşi programının ilkine gazetemiz Haber Müdürü Gülşen Yılmaz katıldı. 8. sınıflar ile gerçekleştirilen söyleşi öncesi kısa bir sunum yapan Ayşegül Akın; “Okulumuzdan mezun olmuş ve mesleklerini farklı dallarda icra eden öğrencilerimizi siz değerli öğrencilerimizle buluşturmak istedik. Onlar hangi aşamalardan geçtiler. Okulumuzun onlara ne gibi bir faydası oldu sizlerde öğrenin istedik. Bu kapsamda ilk olarak sevgili öğrencimiz Gülşen Yılmaz’ı ağırlıyoruz. İnşallah bu etkinlikler size katkı sağlar. Hayatınıza yön vermenizde sizlere yardımcı olur” dedi. Ardından kürsüye çıkan Yılmaz öncelikle kendisini böyle bir programda ağırladıkları için okul yönetimine teşekkür etti. Yılmaz; “Öncelikle karşımda bana pırıl pırıl bakan siz değerli arkadaşlarıma hitap ettiğim için çok şanslıyım. Hocalarımız tarafından böyle bir etkinlik teklifi geldiği zaman ayrıca mutlu oldum. Eminim ki bir gün bu anlatıcı koltuğunda sizler oturacaksınız. Ama şu hayatta hangi mevkie gelirseniz gelin mutlu bir insan olun. Gülümsemeyi ihmal etmeyin. Küçükte olsa sizi mutlu edecek şeyler bulun kendinize. Çünkü bu hayat hep zor ve yorucu olacak. Eğer bu hengâmede boğulmak istemiyorsanız, kalbinizden ümidiniz ve tebessümünüz hiç eksik olmasın.” dedi.

hangi-isi-yaparsaniz-2.jpg

“UMUTLARINIZI KIRMAYIN, AKSİNE YEŞERTİN”

Kendi hayat hikâyesinden ve bugüne kadar yaşadığı zorluklardan bahseden Yılmaz; “Ortaokulu Vakıfbank’ta tamamladıktan sonra iki sene öğrenim hayatıma ara vermek zorunda kaldım. Öğretmenlerim benim liseye devam etmemi her ne kadar isteseler de mahalle baskısı diye tabir edilen durumdan ötürü devam edemedim. Ama bu süreçte kitaplarımdan hiç kopmadım. Elime geçen her şeyi okurdum. Gazete kupürleri biriktirmek ve büyüklerimden kitaplar toplamak en büyük hobimdi. İki yıl geçtikten sonra Açık Öğretim Lisesi’ne başladım. Yalnızca kitaplarla okul bitirmek çok zordu tabi. O zaman evimizde de internet yoktu. Ekstra kitaplarda alamıyordum. Ama hiçbir zaman vazgeçmedim. Çünkü bir insan umudunu yitirirse tutunduğu dallarda birer birer kırılır. O yüzden ben dalları kırmak yerine yeşertmeyi tercih ettim. Ve lise son sınıfta bu azmimi gören bir hocam sayesinde bir dershaneye burslu olarak yazıldım. O sene aynı sınıfta olduğum arkadaşlarımdan dışardan okuduğum için çok geride olduğumu fark ettim. Onlar bir çalışıyorsa ben iki hatta üç çalıştım. Üniversite sınavına girdim. İlk senemde Tarih Bölümü’nü kazandım. Tarih’ten lisansımı tamamladıktan sonra birde yüksek lisans yaptım. Hiç unutmuyorum. Açık Öğretim yılsonu sınavlarında ben soru çözerken en sona kalmıştım. Görevli öğretmen yanıma gelip; ‘Hadi kızım basit bir Açık Lise sınavına ne çok özendin’ demişti. Ben; ‘Benim için önemli, çünkü üniversiteye devam edeceğim’ dediğimde ise alaycı bir gülüşle bana bakıp; ‘O söylediğini normal lise okuyanlar yapamıyor. Zor ama hadi bakalım’ demişti. Yüksek lisanstan mezun olduğum gün onu hatırladım. Evet, zordu hayatım. Ama yaptım. Siz daha iyisini yapabilirsiniz eminim” diye konuştu.

hangi-isi-yaparsaniz-4.jpg

“HER İŞİ HAKKINI VEREREK YAPIN”

Gazetecilik mesleğinden de bahseden Yılmaz; “Gazetecilik zor ve güzel bir meslek. Ama çevrenize bir bakın herkesin yaptığı işte bir zahmet vardır. Size tavsiyem hangi işi yaparsanız yapın tembel olmayın. Benim bu hayattaki en büyük düsturlarımdan birisi de budur. Meslekte de okulda da özel yaşantınızda da her şeyi hakkını vererek yapın. En iyisi neyse onu hedef olarak koyun kendinize. Çıkmanız gereken basamaklarda tembel olup uyumaktansa, hakkını vererek yapıp basamakları üçer beşer tırmanın. Son olarak size söyleyeceğim şu, her şeyden önce sizler kendinize güvenin. Ben hayatın bana getirdiği zorluklara karşı dururken en çok bunu yaptım. Kendime hep pes etmemem gerektiğini söyledim. Siz de kendinize güvenin. Emin olun o zaman kimseye ihtiyacınız olmayacaktır. Siz kendinize inanmazsanız yanınızdaki insanlar ne kadar da ‘Sana güveniyoruz’ deseler de fayda etmez” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından soru cevap kısmında öğrencilerin merak ettiklerini yanıtlayan Yılmaz’a, Ayşegül Akın tarafından çiçek takdim edildi.

hangi-isi-yaparsaniz-6.jpg

haber-yilmaz.jpg

hangi-isi-yaparsaniz-5.jpg

ŞERİFE NUR KARACA / YENİ HABER GAZETESİ