Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin 15. yıl mesajı

AK Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti'nin milletin sesi olduğunu belirtti.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin 15. yıl mesajı

AK Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti'nin milletin sesi olduğunu belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci mesajında, 14 Ağustos 2001'de Cumhurbaşkanı ve Kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan AK Parti'nin ilk günden bu yana milletin sesi, zalimlerin korkulu rüyası olduğunu söyledi. Tüfenkci, "Paralel ihanet şebekeleri, 15 Temmuz'da Türkiye'nin 15 yılda elde ettiği adalet ve kalkınma alanındaki kazanımlarını yok etmek istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın basiretli ve dirayetli liderlikleri ve milletimizin feraseti ile paralel prangalar kırılmıştır. Şimdi daha güçlü bir milli irade ile daha büyük kalkınma hamleleri için şahlanıyoruz. Türkiye'nin önü aydınlıktır. 15 yıl boyunca demokrasi, hukuk ve insan haklarını geliştirmek için çalışan partimiz, siyasi ahlak ve erdemle ülkemizin güçlenip kalkınması için durmaksızın, daha çok üreterek yoluna devam etmektedir. İktidarımız süresince, çoğulcu ve demokratik uygulamalara önem verdik, yargı reformlarını gerçekleştirdik, toplumsal özgürlük alanlarını genişlettik, dış politikada işbirliklerimizi artırdık, uluslararası örgütlerde etkin rol üstlendik, kıta ölçekli açılımlar yaptık, uluslararası kalkınma faaliyetlerine imza attık. Demokratikleşmeyi ekonomik kalkınmamızın temeline alarak, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize doğru hızla ilerliyoruz. 2002 yılından bu yana milli gelirimizi 3 kat artırdık, artan nüfusumuza rağmen kişi başına düşen milli geliri 2002 yılındaki 3 bin 492 dolar seviyesinden, 2015 yılında 2,5 katına çıkarak 9 bin 261 dolara yükselttik. 2017 yılı sonu itibariyle ise kişi başına düşen milli gelirimizi 10 bin doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Ülkemizi, dünyada ve OECD ülkeleri içerisinde en fazla büyüyen ekonomiler arasına soktuk. Bütçe açığını yüzde 3'ün altına düşürdük ve Maastricht Kriterini sağladık. IMF'ye olan borcumuzu sıfırladık, ülkemize 148,2 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım çektik, yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde Türkiye'yi, firma sayısında dünyada ikinci sıraya çıkardık. Gençlerimize yeni iş imkanları sağladık, hükümetlerimiz döneminde istihdam arttı, işsizlik azaldı. AK Parti yeni icraatlarla, tüm engellemelere, içte ve dışta tüm şer odaklarına rağmen yoluna devam edecektir. "Durmak yok, yola devam" şiarıyla milletimize hizmete devam edeceğiz. Bu duygularla, partimizin 15. kuruluş yılının vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini yüce Rabbimden niyaz ederim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: