Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

“(24 Haziran seçimleri) İnanın olumlu bir şekilde etkiler ve baktığımız zaman da yatırımcı belirsizliği sevmez, önünü görmek ister ve bu belirsizliği ortadan kaldırma adına da 24 Haziran’daki seçimler çok çok yerinde ve zamanında” -“Türkiye bugün huzurun
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

İSTANBUL (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 24 Haziran seçimlerinin belirsizlikleri gidereceğini ifade ederek, “İnanın olumlu bir şekilde etkiler ve baktığımız zaman da yatırımcı belirsizliği sevmez, önünü görmek ister ve bu belirsizliği ortadan kaldırma adına da 24 Haziran’daki seçimler çok çok yerinde ve zamanındaydı.” dedi.

Tüfenkci, The Galata Hotel’in açılış töreninde 24 Haziran seçimlerinin belirsizlikleri ortadan kaldıracağını ve Türkiye ekonomisine iyi geleceğini söyledi.

Açılışı yapılan otelin Beyoğlu’na, İstanbul’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Tüfenkci, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı Beyoğlu’nda belediyecilik ve turizme ilişkin çalışmalarından ötürü tebrik etti.

Türkiye’nin bugüne kadar kendisine güvenerek yatırım yapan hiçbir yatırımcıyı üzmediğini ifade eden Tüfenkci, ülkenin terör sorunundan da kurtulmaya başladığını kaydetti.

Tüfenkci, “Biz bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da ülkeyi kalkındırmaya, ülkenin refah düzeyini artırmaya çalışıyoruz. Ve Allah’a hamdolsun 15 Temmuz'da bu milletin sivil direnişiyle darbeye dur diyen bu milletin ortaya koyduğu mücadele azmini, güvenlik güçlerimiz de ortaya koyarak terörü bitirme noktasına geldiler ve Türkiye bugün huzurun ve sevginin yeşerdiği topraklar oldu.” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’nin 2018’de turizmde öne çıkacağına işaret eden Tüfenkci, bu yıl 38 milyon turist hedefinin 40 milyona çıkarıldığını hatırlattı.


- “Yatırımcı belirsizliği sevmez”


Tüfenkci, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye’de belirsizlikleri ortadan kaldıracağına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Özellikle bu seçimler Türkiye ekonomisini etkiler mi etkilemez mi, nasıl etkiler diye kaygılar olabilir. İnanın olumlu bir şekilde etkiler ve baktığımız zaman da yatırımcı belirsizliği sevmez, önünü görmek ister ve bu belirsizliği ortadan kaldırma adına da 24 Haziran’daki seçimler çok çok yerinde ve zamanında.

Baktığımız zaman yine Türkiye bir sistem değişikliğini bu seçimlerle beraber yaşayacak. 16 Nisanda halk oylamasından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne bu millet evet demiştir. İnşallah 24 Haziran seçimleriyle de uygulamasına da evet diyecektir. Refah düzeyinin arttığı, yasama ve yürütmenin yetkilerinin belirlendiği ve en önemlisi halk iradesinin, millet iradesinin tecelli ettiği bir döneme girmiş olacağız.”

Demircan ise yaptığı konuşmada, Beyoğlu’nda son 15 yılda 45 bin yataklı otel kapasitesinin devreye alındığını belirterek, “Beyoğlu olarak tek başımıza İstanbul’da turizm yatak kapasitesinin yüzde 30’dan fazla bir kısmını elimizde tutuyoruz.” bilgilerini verdi.

Açılış konuşmalarının ardından otel yatırımcıları Abdülbaki Kent ve Ahmet Naim Bilginoğlu, Bakan Tüfenkci’ye ve Demircan’a İznik çinisi süslemeli birer plaket hediye etti.

Kaynak: