Gümüşhane’de kar yağışı

Gümüşhane İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri Kocayokuş köyünde yaşayan ve daha önce ağır kalp ameliyatı olan bir vatandaşa 112 Acil...
Gümüşhane’de kar yağışı

Gümüşhane İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri Kocayokuş köyünde yaşayan ve daha önce ağır kalp ameliyatı olan bir vatandaşa 112 Acil Servis ekipleriyle birlikte zorlu bir süreçle ulaştı.

Son yılların en ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Gümüşhane'de kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yolları İl Özel İdaresi ekipleri tarafından ulaşıma açılıyor.

Yağışın ardından Merkez ilçede 34, Kelkit ilçesinde 50, Kürtün ilçesinde 28, Şiran ilçesinde 44 ve Torul ilçesinde 25 olmak üzere 181 köy yolu kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri yolları ulaşıma açma çalışmalarına başladı.

Karla mücadelede önceliği acil durumlar, taşımalı eğitim ve diyaliz hastalarına veren İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri 112 Acil Servis tarafından Merkez ilçeye bağlı Kocayokuş köyünde 73 yaşında daha önceden ağır kalp ameliyatı olan erkek hastadan ihbar aldıklarını, şahsın yeniden kalp krizi geçiriyor olabileceğinin bildirilmesi üzerine iş makinesiyle birlikte bölgeye ulaştı.

Gümüşhane-Bayburt karayolu ayrımından köye kadar olan noktada tipi nedeniyle kapanan köy yolunda yer yer bir metreyi aşan kar kalınlığında güçlükle yolu açan ekiplere eşlik eden 112 Acil Servis ambulansı ve sağlık çalışanları yaşlı adamı evinden alarak Gümüşhane Devlet Hastanesine getirdi.

İl merkezine 43 kilometre uzaklıktaki köy yolunda yoğun çalışmaların ardından evinden alınan yaşlı hastanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken o anlar cep telefonuyla kayıt altına alındı.

Vatandaşlar zor şartlar altında görevlerini eksiksiz şekilde yerine getiren 112 Acil Servis ve İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür etti.

Gümüşhane’de kar yağışı

Gümüşhane’de kar yağışı

Gümüşhane’de kar yağışı

Gümüşhane’de kar yağışı

İHA